Foto: AFP/Scanpix
Ikreiz, kad novērojama kāda neparasta kosmiska parādība, ar jaunu degsmi sasparojas pastarās dienas gaidītāji, kuri ar apbrīnojamu uzcītību turpina pareģot pasaules galu, spītējot faktam, ka visi viņu minējumi līdz šim bijuši aplami. Tagad izskanējusi jauna versija – datums, kas iezīmēs pasaules galu, ir piektdiena, 27. jūlijs.

Naktī no piektdienas uz sestdienu daudzviet pasaulē būs novērojams pilns Mēness aptumsums. Turklāt šoreiz tas būs tā dēvētais sarkanais Mēness jeb asiņainais Mēness, jo Zemes pavadonis iekrāsosies sārts.

Pastarās dienas gaidītāji un konspirācijas teoriju piekritēji ir pārliecināti, ka piektdien gaidāmais aptumsums iezīmēs dienu, kad sāksies pasaules gals. Turklāt fanātiķi tic, ka Bībelē ir apslēptas norādes tam, ka tuvojas pēdējā stundiņa.

Pirmie, kas izvirzījuši šo teoriju, ir kristiešu mācītāji Džons Hagijs un Marks Bilcs, vēsta izdevums "The Mirror".

Viņi uzskata, ka četri iepriekšējie sarkanie Mēness aptumsumi ir indikators pasaules galam, kas aprakstīts Apustuļu darbu otrajā nodaļā, kurā teikts "Saule pārvērtīsies tumsā un mēness asinīs, pirms nāks Tā Kunga lielā un spožā diena".

Tāpat arī abi teorijas radītāji atsaukušies uz Jāņa atklāsmes grāmatas sesto nodaļu, kurā teikts "Un es redzēju, kad viņš atdarīja sesto zīmogu, tad notika liela zemestrīce, saule tapa melna kā saru maiss, viss mēness tapa kā asinis".

Iepriekš sarkanais jeb asiņainais Mēness aptumsums bija novērojams 2014. gada aprīlī, tā paša gada oktobrī, kā arī 2015. gada aprīlī un septembrī. Pastarās dienas gaidītāji pauduši nostāju, ka piektdien gaidāmais aptumsums neko labu nenesīs. Tam sekos dažādu nelaimju virkne, kas pamazām iznīcinās cilvēci.

Taisnības labad gan jāsaka, ka astronomi to uzskata par pilnīgu neprātu. Tam, kāpēc Mēness aptumsuma laikā mēdz būt iesārts, ir zinātnisks izskaidrojums, un arī Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas aģentūra (NASA) neskaitāmas reizes pirms šādām parādībām izplatījusi paziņojumus, ka ļaudīm nav iemesla satraukties un domāt, ka pienācis pasaules gals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!