Foto: Vida Press

Pamazām norimst kaislības, kas apvija 63. starptautisko "Eirovīzijas" dziesmu konkursu, kurā uzvaras laurus plūca Izraēlas pārstāve Netta. Tiesa, daži jau cītīgi sākuši domāt par nākamā gada muzikālo sacensību, kurā, ja visas zvaigznes sastāsies pareizi, iespējams, būs vērojama īsta šovbiznesa grandu parāde.

Vēlmi nākamgad piedalīties konkursā jau izteikusi Krievijas dziedātāja Olga Buzova, kura nebija mierā ar šī gada Krievijas pārstāves Jūlijas Samoilovas negaidīti vājo sniegumu. Arī Lielbritānijas intereses "Eirovīzijā" aizstāvēt tīko divas superzvaigznes – lirisko balāžu meistars Džeimss Blants un mūziķis Robijs Viljamss.

Blants savas koncerttūres "The Afterlove Tour" ietvaros aizvadītās nedēļas izskaņā paviesojās visās Baltijas valstu galvaspilsētās, pa starpai vēl arī pagūstot apmeklēt britu prinča Harija un bijušās aktrises Meganas Mārklas karaliskās kāzas Lielbritānijā.

Ekskluzīvā intervijā Igaunijas portālam "Delfi" Blants atklājis, ka arī viņš labprāt izmēģinātu spēkus "Eirovīzijā".

Taujāts, ko viņš domā par šī gada uzvarētāju, mūziķis atzinis, ka viņam ļoti esot paticis Nettas priekšnesums, jo tas bijis atšķirīgs. Tiesa, viņu skumdina tas, ka Lielbritānijai mūždien neveicas.

"Mani visvairāk apbēdina tas, ka Lielbritānijai vienmēr neveicas. Lielbritānija nekad neuzvar, un es tiešām gaidu, kad kāds man beidzot piezvanīs. Jo es esmu te, lai to labotu," sacījis Blants.

Savukārt uz jautājumu, kad tad Blantu varēsim redzēt "Eirovīzijā", viņš atbildējis, ka tas notikšot tad, kad Lielbritānija beidzot būs gatava uzvarēt.

Jāatzīmē, ka vēlmi piedalījies "Eirovīzijā" paudis arī Robijs Viljamss. Radio BBC dīdžejs Skots Mills, kurš ēterā komentēja abus konkursa pusfinālus, izdevumam "The Sun" atklājis – Robijs pats personīgi viņam esot ieminējies, ka labprāt piedalītos "Eirovīzijā".

"Viņš ir liels fans, un es nedomāju, ka viņš jokoja. Viņš būtu lielisks, jo ir brīnišķīgs mākslinieks. Vajadzētu tikai vienu lielu mākslinieku vai personību, kāds Robijs arī ir, lai arī citas zvaigznes teiktu "labi, es to darīšu", un tas nekavējoties izmainītu to, kā "Eirovīzija" tiek uztvera Lielbritānijā," sacījis dīdžejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!