Foto: Vida Press
Vairāk nekā puse jeb 70% Latvijas iedzīvotāju neseko līdzi "Eirovīzijas" dziesmu konkursa notikumiem, liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" veiktās aptaujas rezultāti.

Konkursa norisēm noteikti seko vien seši procenti iedzīvotāju, savukārt 22% respondentu norādījuši, ka tiem drīzāk seko. Diviem procentiem aptaujāto uz šo jautājumu bijis grūti izvērtēt savu nostāju.

To, ka noteikti seko līdzi "Eirovīzijas" konkursam, biežāk atzīst jaunieši vecumā līdz 30 gadiem.

Aptaujāto iedzīvotāju domas par to, vai Latvijas pārstāve Laura Rizzotto iekļūs "Eirovīzijas" finālā, dalījās. Tomēr nedaudz vairāk bija to iedzīvotāju, kas sliecās domāt, ka viņa neiekļūs finālā – 34% pretstatā 28%, kas prognozēja Latvijas pārstāves iekļūšanu finālā.

Arī šajā jautājumā optimistiskākās prognozes pauda jaunieši – 33% jauniešu vecumā līdz 30 gadiem bija pārliecināti par Rizzotto iekļūšanu "Eirovīzijas" finālā, kamēr vecuma grupā no 50 līdz 60 gadiem šādu pozitīvu scenāriju pieļāva 23% aptaujāto.

Laikā no 8. maija līdz 10. maijam ar interneta starpniecību pētījumu kompānija aptaujāja visā Latvijā aptaujāja 826 iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Kā ziņots, Latvijas pārstāve Rizzotto ar dziesmu "Funny girl" ceturtdienas vakarā neguva pietiekami augstu skatītāju un žūrijas vērtējumu, lai kvalificētos dalībai starptautiskā "Eirovīzijas" dziesmu konkursa finālā.

Konkursa finālā 12. maijā uzstāsies Igaunijas, Lietuvas, Austrijas, Kipras, Izraēlas, Čehijas, Bulgārijas, Albānijas, Somijas, Īrijas, Serbijas, Moldovas, Ungārijas, Ukrainas, Zviedrijas, Austrālijas, Norvēģijas, Dānijas, Slovēnijas un Nīderlandes mākslinieki, kuri sevi pierādīja pusfinālos, rīkotājvalsts Portugāle, kā arī "lielā piecinieka" valstis, kurām dalība finālā ir garantēta – Francija, Vācija, Itālija, Spānija un Lielbritānija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!