Foto: EUROVISION/EBU

Ceturtdien, 10. maijā, pulksten 22 Lisabonā tiks dots starts starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" otrajam pusfinālam, kurā ar kompozīciju "Funny Girl" uzstāsies arī Brazīlijā dzimusī Latvijas pārstāve Laura Rizzotto. Viņa uz skatuves kāps ar 14. kārtas numuru.

Otrajā pusfinālā uzstāsies 18 valstu pārstāvji. Laura mērosies spēkiem ar izpildītājiem no Norvēģijas, Rumānijas, Serbijas, Sanmarīno, Dānijas, Krievijas, Moldovas, Nīderlandes, Austrālijas, Gruzijas, Polijas, Maltas, Ungārijas, Zviedrijas, Melkalnes, Slovēnijas un Ukrainas.

Finālam kvalificēsies tika 10 dziesmas. Kad visi 18 otrā pusfināla skaņdarbi būs izskanējuši, sāksies balsošana. Šovakar balsot var arī Latvijas skatītāji, tiesa, ne par pašu Lauru.

Jāatzīmē, ka vienu no vakar aizvadītajiem diviem ģenerālmēģinājumiem jau vērtēja starptautiska žūrija, kuras balsojums šovakar veidos pusi no otrā pusfināla rezultātiem.

Profesionālās žūrijas balsojums starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā veido 50% no rezultātiem. Otrus 50% veidos 18 otrā pusfināla dalībvalstu skatītāju balsojums, kā arī skatītāju balsojums no trim "lielā piecinieka" valstīm – Francijas, Vācijas un Itālijas.

Savukārt pirmajā pusfinālā tiesības piedalīties finālā izcīnīja Austrija, Igaunija, Kipra, Lietuva, Izraēla, Čehija, Bulgārija, Albānija, Somija un Īrija.

Kaislībām otrajā pusfinālā, kā arī spilgtākajiem skatītāju izteikumiem "Tviterī" varēs sekot līdzi "Delfi Izklaides" teksta tiešraidē, kuru vadīs erudītais "Eirovīzijas" entuziasts, bieži vien arī par "Eirovīzijas" ekspertu dēvētais Edgars Bāliņš.

Varam garantēt, ka viņš pārsteigs ar nedzirdētiem faktiem, svaigākajām prognozēm un gana sulīgu viedokli par katru priekšnesumu. Teksta tiešraidei starts tiks dots pulksten 21.45.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!