Foto: EUROVISION/EBU
Šī ir pirmā reize, kad visas trīs Baltijas valstis uz “Eirovīziju” nosūtījušas solisti – sievieti. Zīmīgi, ka tas noticis tieši valstu simtgadē. Turklāt katra no sievietēm savā priekšnesumā izceļ kaut ko citu – Lietuvai tā ir mīlestība un rūpes, Igaunijai – spēks un daile, bet Latvijai – sievišķība un kaisle. Elīna un Ieva ir veiksmīgi nonākušas finālā, bet vai tur nonāks arī mūsu Laura?

Sliktā ziņa ir tā, ka savā pusfinālā mēs nevarēsim saņemt balsis no Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas un Īrijas, kas pašsaprotamu iemeslu dēļ punktu ziņā teju vienmēr pret mums ir bijušas dāsnas. Vācijā, Norvēģijā, Nīderlandē un Dānijā dzīvojošie latvieši – nekautrējieties šovakar nobalsot par Lauru, jo poļi, krievi un rumāņi par savu pārstāvi parasti nobalso visai cītīgi.

Par labu noteikti nenāks arī tas, ka Laura startēs uzreiz pēc skaļajiem ungāriem, kuri uz skatuves nodos uguņus ne pa jokam un parādīs kaut ko "Eirovīzijā" vēl neredzētu, kā arī uzreiz pirms Zviedrijas, kas, kā ierasts, izcelsies ar sevišķi spožiem skatuves efektiem, savu priekšnesumu padarot par teju gatavu videoklipu.

Ja "Supernovā" Laura varēja izcelties uz satraukto debitantu fona, šeit viņas priekšnesums varētu šķist salīdzinoši garlaicīgs. Kā redzējām pirmajā pusfinālā – lēnās sieviešu vokāla izpildītās "Džeimsa Bonda" tipa dziesmas uz finālu netiek (Horvātija, Beļģija).

Labā ziņa ir tā, ka esam ielozēti salīdzinoši vājākā pusfinālā – tie, kuri sekoja līdzi otrdienas pusfinālam, redzēja, kā "aiz borta" pat ar visai pārliecinošu šovu palika spēcīgie Azerbaidžānas, Armēnijas, Beļģijas un Šveices priekšnesumi. Šovakar varētu "izbraukt cauri" arī ar nedaudz vājāku šovu. Mūsu pusfinālā pirmo vijoli spēlēs norvēģu Aleksandrs Ribaks, un kopā ar viņu uz finālu puslīdz droši soļos Moldova, Austrālija, Zviedrija un Ukraina, taču pārējās piecas ceļazīmes uz finālu ir zem jautājuma zīmes.
Foto: EUROVISION/EBU

Vēl viena labā ziņa ir tā, ka nu jau pāris gadus skatītāji nav vienīgie, kuri nosaka "Eirovīzijas" iznākumu, jo pusi no punktiem piešķir katras valsts īpaši atlasītie eksperti, un tieši tāpēc mūsu lielākā cerība ir ārzemju žūrijas balsojums. Ja žūrija savā godprātībā novērtēs Lauras profesionalitāti, balss spējas un salīdzinoši radošo dziesmu, varam ļoti pamatoti cerēt uz vietu finālā.

Laura uz skatuves izskatās pārliecinoši, droši un profesionāli – varam būt droši, ka balss nenotrīcēs un par viņas izpildījumu mums nenāksies kaunēties. To gan laikam nevarētu teikt par pašu skatuves priekšnesumu, jo, kā norādījuši vairāki eksperti, kas uz vietas vērojuši pirmos mēģinājumus, īpašas atšķirības no "Supernovā" redzētā tur nebūs un Laurai varētu rasties problēmas vienai pašai "piepildīt" grandiozo Lisabonas skatuvi.

Kopumā izredzes ir labākas nekā pirms gada, taču nebūs īpašs pārsteigums, ja atraktīvās pasākuma vadītājas vakara noslēgumā Latvijas vārdu nenosauks.

Skaidrs ir viens – šovakar cītīgi turēsim īkšķus par Lauru! Piedāvājam arī noskatīties ekskluzīvu video, kurā Laura no Lisabonas sūta sveicienus visiem "DELFI" lasītājiem.

Arī Lietuvas pārstāve Ieva Zasimauskaite sūta visiem sirsnīgus sveicienus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!