Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Otrdienas, 8. maija, vakarā Lisabonā tika dots starts 63. starptautiskajam dziesmu konkursam "Eirovīzija". Pirmajā pusfinālā par iespēju cīnīties finālā sacentās 19 valstu pārstāvji, bet tikai desmit no viņiem iekļuva finālā.

Pirmajā pusfinālā par kādu no desmit ceļazīmēm uz lielo finālu sacentās Azerbaidžāna, Islande, Albānija, Beļģija, Čehija, Lietuva, Izraēla, Baltkrievija, Igaunija, Bulgārija, Maķedonija, Horvātija, Austrija, Grieķija, Somija, Armēnija, Šveice, Īrija un Kipra.

Jāatzīmē, ka balsot varēja tikai pirmā pusfināla dalībvalstis, kā arī Spānija, Lielbritānija un Portugāle, kuras jau automātiski ir kvalificējušās finālam.

Balsošana tika atklāta pēc visu pirmā pusfināla dziesmu izskanēšanas un ilga aptuveni 15 minūtes. Televīzijas skatītāju balsojums veido 50% no rezultātiem. Savukārt otrus 50% rezultātu jau pirmdienas vakarā noteica profesionāla žūrija, vērojot pirmā pusfināla ģenerālmēģinājumu.

"Delfi Izklaide" notikumiem konkursa pirmajā pusfinālā, kā arī asprātīgākajiem viedokļiem "Tviterī" piedāvāja sekot līdzi teksta tiešraidē, kuru vadīja "Eirovīzijas" entuziasts, bieži vien publiskajā telpā arī par "Eirovīzijas" ekspertu dēvētais Edgars Bāliņš.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!