Foto: EUROVISION/EBU

No 8. līdz 12. maijam Portugālē risināsies starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija". Šonedēļ jau aizvadīti pirmie mēģinājumi, un otrdien, 1. maijā, uz lielās skatuves Lisabonā kāpa arī Krievijas pārstāve Jūlija Samoilova.

Jau vēstīts, ka Jūlija Krieviju pārstāvēs ar dziesmu "I Won't Break". "Šī dziesma ir par mani," Jūlija skaidroja intervijās medijiem, norādot, ka kompozīcijas autori tajā iekļāvuši "viņas domas un pārdzīvojumus".

Jāatzīmē, ka Krievijas pārstāve Jūlija uzstāsies konkursa otrajā pusfinālā 10. maijā, kad uz skatuves kāps arī Latvijas izvēlētā dziedātāja Laura Rizzotto.

Savukārt Lauras pirmais mēģinājums uz lielās skatuves paredzēts trešdien, 2. maijā.

Kā liecina pirmie foto un video ieskats Jūlijas priekšnesumā, viņa skatītājiem ir sarūpējusi visnotaļ grandiozu šovu, kurā piedalīsies arī dejotāji.

Atgādinām, ka Ukrainas Drošības dienests (UDD) pērnā gada martā aizliedza Samoilovai uz trim gadiem iebraukt valsts teritorijā, balstoties uz informāciju, ka dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, apmeklējot Krievijas okupēto Krimu, kur viņa 2015. gadā bija uzstājusies ar koncertu.

Samoilova toreiz uz koncertu Krimā ieradās taisnā ceļā no Maskavas, tādējādi pārkāpjot Ukrainas likumdošanu, kas Krimā ļauj iebraukt tikai caur Ukrainu. Šī iemesla dēļ viņai pērn tika liegta dalība "Eirovīzijas" konkursā, kas pērn norisinājās Kijevā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!