Foto: Kadrs no video

Aizvadītās nedēļas izskaņā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" mērojās spēkiem ar Milvoki "Bucks". Mačs tika veltīts Latvijas simtgadei, un to ar savu klātbūtni bija pagodinājis arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Atgādinām, ka "Knicks" savā laukumā ar 102:115 (28:31, 27:22, 22:27, 25:35) piekāpās Milvoki "Bucks" vienībai. Tiesa, zaudējums nespēja aizēnot latvisko atmosfēru, kas valdīja spēlē.

Slavenās "Madison Square Garden" arēnas fasāde par godu latviešiem bija izgaismota Latvijas karoga krāsās.

Savukārt spēli atklāja Ņujorkas latviešu koris, kas izpildīja ASV nacionālo himnu. Uz maču bija ieradies arī Porziņģis, kurš, kā zināms, šobrīd atkopjas no traumas.

"Knicks" oficiālais "Twitter" konts vēsta, ka Porziņģis Latvijas prezidentam pirms spēles uzdāvinājis īpaši viņam veidotu krekliņu ar skaitli 100 un basketbola apavus.

Halftime Highlight ✨
The 🦄 presents Latvian President, Raimonds Vējonis with a custom jersey and @adidas sneakers in honor of #LatvianHeritageNight pic.twitter.com/uj7KHm7Y8o

— NEW YORK KNICKS (@nyknicks) April 8, 2018

Biedrības "Latvijas Jaunatnes padome" viceprezidents Mārtiņš Šteins, kurš maču baudīja klātienē, "Facebook" tīklā vēstījis, ka spēlē pulcējušies ap 700 latviešu no ASV un visas pasaules.

Arēnā tika tirgoti arī tradicionālie pīrādziņi, un atsaucība pēc tiem bijusi liela. 800 pīrāgu zibenīgi izķerti – spēles vidū tie visi bija izpirkti.

Spēli pirmajā rindā baudīja arī amerikāņu aktieris Bens Stillers un komiķis Kriss Roks.

Caption this 👇 pic.twitter.com/ue1r77IfPZ

— NEW YORK KNICKS (@nyknicks) April 8, 2018

Arī "Instagram" lietotāji, kas skatījās spēli, aktīvi dalījušies ar bildēm, kas papildinātas ar tēmturi "#latvianheritagenight".

@kporzee #latvianheritagenight #msg #nyknicks #latvia 🇱🇻❤️ @nyknicks

A post shared by ♓💛🇱🇻🥂 (@champagnelinlin) on Apr 7, 2018 at 5:14pm PDT

A post shared by Ieva (@ievavgm) on Feb 8, 2018 at 8:39pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!