Foto: Kadrs no video

Strauji tuvojas maijs, kad Lisabonā norisināsies starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija", un visas dalībvalstis jau izziņojušas savus pārstāvjus muzikālajā sacīkstē. Pamazām sāk izkristalizēties arī pirmie favorīti. Kā viena no spilgtākajām konkursa dalībniecēm minama Izraēlu pārstāvošā dziedātāja Neta Barzilai, kura kāps uz skatuves ar dziesmu "Toy".

"Eirovīzijas" fanu portāls "ESC Today" vēsta, ka Netas dziesma esot Vidējo Austrumu popa spridzeklis, kurā apvienoti dažādi mūzikas stili, un neesot nekādu šaubu – kad viņa uzstāsies, skatītāji nespēs valdīt kājas.

Dažādi ārzemju mediji vēsta, ka Neta ir viena no spilgtākajām dalībniecēm šī gada "Eirovīzijā". Netrūkst arī tādu, kas viņu minējuši kā vienu no potenciālajiem kandidātiem, kas varētu uzvarēt.

Izdevums "Metro" ziņo, ka Izraēlas pārstāves dziesma izraisījusi plašu ažiotāžu. Tās nebēdnīgie ritmi slēpj dziļu vēstījumu – skaņdarba liriku iedvesmojusi kustība "#MeToo", kuras ietvaros, kā zināms, sievietes no visas pasaules dalās ar saviem stāstiem par piedzīvoto seksuālo vardarbību un uzmākšanos.

Dziesmas vārdos iekļautas tādas frāzes kā "Brīnumsieviete, nekad neaizmirsti, ka tu esi dievišķa, un viņš to nožēlos, es neesmu tava rotaļlieta, tu, muļķa puisi," un vēl daudzi citi sievietes slavinoši teksti.

Tāpat arī dziesmā izskan vistu kluksti, kā arī tiek izpildīta "cāļu deja", un arī šī šķietami bezrūpīgā aušošanās slēpj vēstījumu par vīriešiem, kuri baidās no stiprām, gudrām sievietēm.

Neta uz skatuves kāps "Eirovīzijas" pirmajā pusfinālā, kas risināsies astotajā maijā. Savukārt Latviju konkursā pārstāvēs Laura Rizzotto, kura uzstāsies otrajā pusfinālā 10. maijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!