Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Jau daudzus gadus viena no pašmāju politiskajā telpā pamanāmākajām frizūru īpašniecēm ir bijusī Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa, kuras ugunīgais matu sakārtojums, šķiet, apspriests līdz katrai sīkākajai niansei. Savukārt Krievijas politiskajās aprindās ar skatienus piesaistošu matu rotu var lepoties Valentīna Petrenko.

62 gadus vecā Valentīna ir Hakasijas Republikas pārstāve Krievijas parlamenta augšpalātā Federācijas padomē. Jau daudzus gadus neatņemama viņas izskata iezīme ir iespaidīga frizūra, kuru nezinātājs no tālienes varētu pat noturēt par kažokādas cepuri.

Politiķes matu rota ir tik krāšņa, ka tā izpelnījusies arī ārzemju mediju ievērību. Izdevums "The Mirror" vēsta, ka sociālo tīklu lietotāji jau labu laiku uzjautrinās par sievietes frizūru, un joki par to ir visdažādākie.

Daži Valentīnu salīdzinājis ar ļaundari no Džeimsa Bonda filmas, citi nav spējuši tikt gudri, kas slēpjas zem sievietes varenajām cirtām, bet vēl kāds prātojis par to, cik daudz matu lakas viņa katru dienu izlieto.

Tiesa, kā vēsta izdevums "Newsweek", ne tikai sociālo tīklu lietotāji līdz galam nespēj izprast Valentīnas frizūras noslēpumu. Arī žurnālisti sievieti regulāri iztaujājuši par to, kā viņa panāk, lai mati izskatās tik iespaidīgi.

"Man ir apnicis atbildēt uz šiem jautājumiem. Man vienkārši ir cirtaini mati, es tos paceļu uz augšu un saspraužu ar dažām matu sprādzēm. Tas arī viss," savulaik intervijās Krievijas medijiem klāstījusi Valentīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!