Foto: Publicitātes foto

Konkursā "Supernova" skatītāji vērtēja ne tikai dalībnieku vokālās dotības un dziesmas muzikālās kvalitātes, bet arī to, kā izpildītājs izskatās. Lai gan tērpam, kādā dziedātājs kāpj uz skatuves, iespējams, nav izšķirošā nozīme balsojumā, tas spēlē lielu lomu un nereti tiek aprunāts vairāk par pārējo priekšnesumu.

Šī gada "Supernovā" bija vairāki tērpi, kas satrauca skatītājus un lika kaislībām virmot gan sociālajos tīklos, gan komentāros, un "Delfi Izklaide" piedāvā atskatīties uz spilgtākajiem no tiem.

Princeses zefīrā

Foto: Publicitātes foto
Otrajā pusfinālā par dedzīgāk apspriesto tērpu īpašniecēm kļuva muzikālās apvienības "Hypnotic" meitenes, kuras bija izvēlējušās skaistumkonkursu cienīgas kleitas. Dažiem tērpi asociējās ar princešu tērpiem, citi dziedātājas salīdzināja ar zefīriem, un bija dzirdamas arī citas versijas par to, kādas asociācijas raisa šie tērpi.
To, cik lielu lomu skatītāju balsojumā spēlēja "zefīru kleitas", grūti spriest, bet savā pusfinālā Sabīne Berezina ar kolēģēm ierindojās piektajā vietā.

Tepiķis palika pie sienas

Foto: Publicitātes foto
Pieredzes bagātā pašmāju dziedātāja Liene Greifāne bieži likusi par sevi runāt, un arī viņas dalība šovā "Supernova" nepalika nepamanīta. Par pirmā pusfināla sensāciju kļuva viņas tērps, ko daudzi salīdzināja ar paklāju, un ne viens vien atzina – izpildītāja kopā ar savām piedziedātājām ir uzskatāms piemērs vecajam teicienam "Kas par daudz, tas par skādi".

Tērps Lienei gan neliedza kvalificēties finālam, un te jau "Supernovas" skatītājus gaidīja pārsteigums – kā smīkņāja asprāši, tepiķi dziedātāja bija atstājusi mājās pie sienas un izvēlējusies krietni vien seksīgāku tērpu.

Foto: Publicitātes foto
Diemžēl arī efektīgais šķēlums tērpa lejasdaļā, kas atsedza izpildītājas slaido kājiņu un dejas laikā ļāva pat pazibēt biksiņām, nenovērsa uzmanību no spalvām uz pleciem, kas lika uzvirmot jokiem par vistām.

Virvēs sapinusies Šakira

Foto: Publicitātes foto
Trešajā tiešraidē kā pirmā uz skatuves kāpa dziedātāja Jenny May jeb Maija Stuģe, un skatītājiem atlika vien noelsties – kuplie mati, mirdzošā dekoltē zona, virves un dejas noteikti uzskatāms par seksīgāko "Supernovas" priekšnesumu.

Ja pirms konkursa jau bija izskanējis, ka Maijas dziesma "Soledad" aizdomīgi līdzinās vispasaules hitam "Despacito", tad priekšnesuma laikā visiem kļuva skaidrs – Jenny May ir latviešu Šakira.

Tiesa, spāņu valodā izpildītās kompozīcijas un virvju dziļākā nozīme lielai daļai skatītāju palika miglā tīta, tomēr pati dziedātāja parūpējas, lai vismaz paliktu atmiņā.

Vai uz skatuves piedien kāpt ikdienas drēbēs?

Foto: Publicitātes foto

Ikdienas stils svinīgos pasākumos nav nekas jauns, un nereti uz dažādu smalku pasākumu sarkanajiem paklājiem redzam puišus kedās, jakās ar kapucēm, saplēstās ūziņās vai citās stilīgās drānās. Tiesa, lielā skatuve tomēr paģēr savu, un skatītāji vēlas redzēt izpildītājus, kuri vismaz prot radīt iespaidu, ka nav paķēruši pirmo, kas pagadījies pa rokai, bet piedomājuši pie sava stila.

Te pirmajā pusfinālā nedaudz garām nošāva Edgars Kreilis, kurš uz skatuves kāpa kapučjakā, kas pati par sevi nebija peļama, bet izpildītāja koptēlu padarīja neizteiksmīgu un paviršu.

Tā kā Kreilis tika finālā, viņam bija iespēja savu kļūdu labot, ko viņš arī darīja, izvēloties jau nedaudz elegantāku un pārdomātāku apģērbu.

Dvīņumāsu elegance

Foto: Publicitātes foto

Lai par kādu runātu, ne vienmēr ir jāpiedzīvo neveiksme vai jāuzvelk mugurā paklājam līdzīgs pelerīns. Dažreiz uzmanību var pievērst arī ar apskaužamu eleganci. Savulaik par seksīgajām dvīnēm dēvētās dziedošās māsas Drozdovičas jeb DVINES no šī tēla ir izaugušas, tomēr viņu dalība "Supernovā" apliecināja – dvīņumāsu pievilcība reti kuru atstāj vienaldzīgu.

Muzikālajai sacensībai Ana un Katrīne bija izvēlējušās vizošus bikškostīmus, kas izcēla slaidos augumus un saņēma daudz jūsmīgu atsauksmju sociālajos tīklos. Uzmanību izpelnījās arī viena tērpa dekoltē, kam tika veltīts īpaši liels komplimentu birums.

Pārbaudītas vērtības

Foto: Publicitātes foto
Latvijas Televīzijas dziesmu un izpildītāju konkursa "Supernova" vadīšana bija uzticēta šarmantajai un pieredzes bagātajai Dagmārai Legantei. Tradicionāli lielu uzmanību izpelnījās arī viņas tērpi, bet te nu asprāšiem nebija daudz iemeslu dzēlībām – lai gan izskanēja jociņi par Legantes un Justa lielo vecuma starpību, bijusī modele kārtējo reizi apliecināja, ka ar stila un gaumes sajūtu viņai viss ir kārtībā.
Četru tiešraižu laikā Legante skatītājus priecēja ar plašu stila variāciju klāstu, izvēloties gan klasiski melnbaltu krāsu salikumus, gan piešķirot tēlam krietnu devu jutekliskuma ar valdzinošu sarkanu toni.

Lēdijas sarkanā

Foto: Publicitātes foto
Vērīgākiem skatītājiem šogad arī nepaslīdēja garām fakts, ka uz "Supernovas" skatuves dominēja sarkanā krāsa.

Sarkanas krāsas tērpus bija izvēlējies kupls pulciņš daiļā dzimuma izpildītāju, un tai priekšroku bija devusi arī viesmāksliniece Aminata, kuru var uzskatīt par šīs krāsas "iedzīvinātāju" "Supernovas" konkursā.

To, ka ugunīgās krāsas izvēle var nest veiksmi, apliecināja Brazīlijā dzimusī Laura Rizzotto, kurai arī izdevās triumfēt muzikālajā sacensībā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!