Foto: DELFI

Janvāra sākumā atvadījāmies no telekanāla "STV Pirmā!" sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." dalībniecēm, bet, lai gan spilgtās varones no televizoru ekrāniem pazudušas, fanus interesē, kā tad kompānijai klājas tagad.

Starp spilgtākajām dalībniecēm jāmin Sintija – jauniete, kura lielāko daļu dzīves pavadījusi patversmēs un, jau ierodoties uz projekta filmēšanu, apliecināja, ka starp lielākajām problēmām viņas dzīvē ir alkohols.

Tiesa, pēc skurbuļa izgulēšanas Sintija jau šova filmēšanas laikā no apreibinošu dziru lietošanas atturējās, un pēc "Caur ērkšķiem uz..." beigām viņai izdevies uzsākt dzīvi skaidrā.

"Es nedzeru jau trīs mēnešus," sarunā ar "Delfi Izklaidi" lepojas 26 gadus vecā Sintija.

"Es eju draudzē. Man bija ūdenskristības, un man ir gribasspēks nedzert, lai gan man apkārt dzer un ir piedāvājumi. Es to nedaru, jo gribu kaut ko dzīvē sasniegt," stāsta jauniete.

Raugoties nākotnē, viņai ir vairākas profesijas, kurās vēlētos izmēģināt spēkus. "Varētu par floristi vai frizieri," min Sintija. Tāpat viņa gribētu strādāt bērnu namā un jau pieteikusies par brīvprātīgo, jo labi zina, kā ir augt bez mīlestības un uzmanības.

"Es varētu vismaz kādu laiku pabūt kopā ar bērniem," spriež meitene.

Pēc šova viņa izmantojusi no kolēģes Allas saņemto floristu kursu dāvanu karti, bet apmācības nav pabeigusi. Tāpat viņa kādā Vecrīgas restorānā sākusi apmācības kā pavāre, bet arī tur viss pajucis – viņai darbā iepaticies kāds puisis, bet savienot simpātijas ar darbu nav bijis iespējams, un beigu beigās Sintija palikusi gan bez puiša, gan darba.

Atšķirībā no vairākām šova kolēģēm viņa ar dzīves mainīšanu nesteidzas – jauns dzīvoklis un citas acīmredzamas straujas izmaiņas Sintijas plānos neietilpst.

Foto: DELFI
"Kas ātri sasniegts, var arī ātri pazust. Man ir svarīgi nostiprināt savu skaidrību un maziem, bet stingriem solīšiem kaut ko sasniegt.

Esmu arī mentoru programmā – tur ir psihologs, karjeras konsultants, un tas palīdz," stāsta Sintija.

Šovā tika arī ieskicētas Sintijas un viņas mātes smagās attiecības – māte lielu daļu mūža pavadījusi ieslodzījuma vietās, šķirta no savas atvases, un tas atstājis neizdzēšamas pēdas abu sieviešu attiecībās.

"Viņa ir iznākusi no cietuma un dzīvo patversmē. Esam tikušās. Attiecības ir neitrālas. Es saprotu, ka viņa ir mana māte, bet zaudētos gadus neatgūt. Man ir daudz citu mīļu cilvēku. Ar viņu tas nav iespējams," attiecības ar māti raksturo meitene.

Pati Sintija dzīvo pie paziņas un, stāstot par izmaiņām, ko jūt pēc dalības projektā, neslēpj: "Ir vairāk gribasspēka, un grūtības netraucē virzīties uz augšu."

Foto: DELFI
Lēnām mainās arī Sintijas draugu un paziņas loks – "pudelesbrāļus" nomainījuši cilvēki no draudzes un tādi, kuri dzīvē ir kaut ko sasnieguši.

"Mani velk pie viņiem. Man vairs nav interesanti ar cilvēkiem, kuri dzer," spriež Sintija, norādot – nav iespējams mainīt dzīvi, turpinot to pavadīt kopā ar cilvēkiem, kuri velk uz leju.

"Daudzreiz es priecājos, kad redzu, ka cilvēkiem nākamajā dienā ir slikti, bet man ir labi. Tas ir forši. Var ar skaidru prātu apdomāt, ko labāk darīt. Man ir liels prieks par lietām, kuras es neizdaru – dzērumā es būtu piezvanījusi vai aizgājusi, pateikusi kaut ko lieku, sabojājusi attiecības, bet tagad tā nenotiek," par dzīvi skaidrā stāsta Sintija.

"Es cenšos dzīvot ar Dievu. Vēl ir daudz grēku, bet es cenšos tuvoties. Tas man palīdz. Ir kaut kādas lietas, kuras es daru mazāk nekā citi kristieši, jo man tas viss ir sākumā, bet es cenšos lūgt un prātā man ir Dievs. Kad ir grūtības, pie sevis domāju "Dievs, palīdzi!"," atklāj šova dalībniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!