Foto: DELFI
Starp telekanāla "STV Pirmā!" sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." spilgtākajām dalībniecēm noteikti minama Linda, kura pasaulē nākusi kā vīrietis, bet ar laiku sapratusi – patiesi laimīga viņa spēs būt, dzīvojot kā sieviete.

Lai gan viedokļi par šova "Caur ērkšķiem uz..." lietderību dalībnieču dzīvēs ir dažādi, Linda ir gandarīta, ka savulaik piekritusi izaicinājumam piedalīties šajā projektā.

"Esmu atplaukusi. Es atkal gribu dzīvot. Pats galvenais, ka atradu savu kompleksu sakni," par projektā pavadīto laiku "Delfi Izklaidei" atklāj Linda.

"Iepriekš pat iedomāties nevarēju, ka varēšu pateikt svešiem cilvēkiem, kas esmu. Tā dēļ arī nespēju, piemēram, iet meklēt darbu, jo bija daudz visādu variantu dzirdēts no citām tādām sievietēm kā es. Tagad es to varu darīt," priecājas uzņēmīgā dāma.

Viņa piedalījusies arī TV3 šova "Gatava pārvērtībām" dalībnieču atlasē, un neslēpj – ja nebūtu projekta "Caur ērkšķiem uz...", noteikti nebūtu saņēmusies šādam solim.

Tiesa, ar dzīves mainīšanu neiet tik raiti, kā cerēts, jo viss iekavējies "Caur ērkšķiem uz..." filmēšanas laikā gūtās rokas traumas dēļ, bet nākotnes aina rādās cerīga.

"Tagad sāku aktivizēties," atzīst Linda. Pavisam drīz viņa saņems jaunu pasi un ID karti. Vecajai pasei bijis beidzies termiņš, bet jauniegūtie dokumenti atvieglos darba meklējumus. Tiesa, arī jaunajos dokumentos Lindai kā dzimums vēl aizvien ir norādīts vīriešu.

"Foto pasē būs sieviešu, jā, bet pārējo pie mums jau var mainīt tikai un vienīgi pēc dzimuma maiņas operācijas. Man pat nācās vest līdzi vienu no radiniekiem, lai tas apliecinātu, ka tā uz foto esmu es," atklāj sieviete.

Foto: DELFI
Pagaidām vēl Linda strādā videočatā un piedāvā intīma rakstura pakalpojumus.

"Sākumā jāsameklē darbs, bez jebkādiem ienākumiem es arī nevaru. Un uz burvja nūjiņas mājiena arī nekas nenotiek. Vismaz tagad es zinu, ka mainīšu visu. Iepriekš jau sen visam biju ar roku atmetusi. To vien zināju, kā grauzt sevi ar visādiem kompleksiem un meklēt nepilnvērtības, norakstot sevi. Protams, vēl jau daudz jāpiestrādā pašai pie sevis, jo ne jau no visiem tarakāniem šovā tiku vaļā, bet – jebkurā gadījumā – kaut palēnām, bet uz priekšu iet," priecājas Linda.

Viņa arī zina, ar ko vēlas nodarboties nākotnē, un jau sākusi apgūt nepieciešamās prasmes – Lindu interesē video montēšana, kas jau bijis kā hobijs, bet tagad viņa mācās strādāt ar programmu, kas ļautu šajā jomā atrast darbu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!