Foto: Kadrs no video/Vida Press
Šoruden uz lielajiem ekrāniem nonākusi daudzu komiksu varoņu fanu ilgi gaidītā filma "Taisnības līga" ("Justice League"), kurā redzamas ainas arī no Latvijas.

Filmu studija "Baltic Pine Films" informē, ka studijas "Warner Bros." jaunākajā supervaroņu filmā "Taisnības līga" redzami kadri no pamestās Skrundas militārās pilsētiņas

Kā stāsta studijas pārstāvji, pērn filmas uzņemšanas grupas pārstāvji ieradās Latvijā, lai filmētu, fotografētu un trīs dimensijās skenētu militārās pilsētiņas ēkas un ielas. Filmā tās ar datorgrafikas palīdzību pārtapušas par "Taisnības līgas" galvenā pretinieka slēptuves atrašanās vietu, kurā notiek episka kaujas aina, un ar kino maģijas palīdzību Skrundas ielās nonācis pat Betmobilis.

Filmu studijas "Baltic Pine Films" dibinātājs, producents Sergejs Serpuhovs atklāj, ka "Taisnības līgas" veidotāji meklējuši vietu, kas atgādina Černobiļas apkaimi.

"Mums uzreiz prātā iešāvās Skrunda. Pamestā padomju armijas pilsētiņa izrādījās ideāli piemērota – gan ar savu izmēru, gan faktūru, gan pamestības sajūtu. Pilsētiņas ēkas tika filmētas, fotografētas un skenētas, lai vēlāk pārradītu tās vārdā nenosauktā vietā, kurā notiek filmas lielākā kaujas aina. Kad es noskatījos filmu, biju pārsteigts par to, cik liela sižeta daļa risinās šajā Latvijas lokācijā. Tas, kā tā ir iekļāvusies filmā, ir fantastiski," prieku nav slēpis Serpuhovs.

Foto: Kadrs no video
Viņš arī norādījis, ka līdz šim Latvijā šāda mēroga filmēšana vēl nebija notikusi, un darbs ar profesionālo pēcapstrādes un 3D kartēšanas komandu no Lielbritānijas "Baltic Pine Films" studijai ir devis nenovērtējamu pieredzi "iepazīt pašas jaunākās un izsmalcinātākās tehnoloģijas, kas tiek izmantotas lielāko Holivudas grāvēju pēcapstrādē".

Dažas no Skrundā tapušajām ainām redzamas arī filmas oficiālajā treilerī.

Filma "Taisnības līga" vienkopus pulcējusi prāvu supervaroņu pulciņu – tajā redzams Betmens, Brīnumsieviete, Akvamens un citi –, bet gan kritiķu, gan skatītāju atsauksmes par šo zvaigžņu plejādi ir visnotaļ atturīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!