Foto: AP/Scanpix / LETA

Seksuālā varmācībā apsūdzētais amerikāņu aktieris Kevins Speisijs izgriezts no drīzumā iznākošās kinorežisora Ridlija Skota drāmas "All the Money in the World", telekanālam CNN atklājuši divi ar filmas veidošanu saistīti informācijas avoti.

Jau uzņemtās ainas ar Speisiju tiks pārfilmētas ar aktieri Kristoferu Plameru (abi attēlā) viņa vietā. Neskatoties uz pēdējā brīža izmaiņām, filmas pirmizrāde joprojām ir paredzēta 22. decembrī.

Lēmumu izgriezt Speisiju no filmas pieņēmis Skots un kompānijas "Imperative Entertainment" producenti ar pilnīgu kinostudijas "Sony Pictures" atbalstu, pavēstīja viens informācijas avots.

Aktieru nomaiņa seko dienu pēc tam, kad filmas veidotāji Speisija dēļ nolēma neizrādīt "All the Money in the World" Amerikas Filmu institūta festivāla noslēguma programmā.

Jau vēstīts, ka aktieris Entonijs Raps apsūdzējis Speisiju par seksuālu uzmākšanos 1986. gadā kādas ballītes noslēgumā Ņujorkā Speisija dzīvoklī. Tolaik Raps bija 14 gadus vecs.

Speisijs tviterī atvainojies Rapam, vienlaikus apgalvojot, ka šo incidentu neatceras.

Speisijs, atvainojoties Rapam, pirmo reizi publiski atzina, ka ir homoseksuāls, un daudzi kritizēja viņu par to, uzskatot, ka viņš ar šādu atzīšanos mēģina novērst uzmanību no apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos.

Pēc tam Speisiju par seksuālu uzmākšanos apsūdzējuši vairāki politiskā seriāla "House of Cards" ("Kāršu nams") uzņemšanas komandas dalībnieki.

Seksuālā vardarbība kļuvusi par aktuālu tēmu Holivudā pēc apsūdzībām producentam Hārvijam Vainstīnam par uzmākšanos sievietēm vairāku gadu garumā. Jautājums par seksuālu vardarbību aktualizējies arī citās jomās, tostarp mediju vidē un politikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!