Foto: Publicitātes foto

Pirmdienas, 18. septembra, vakarā notika ilgi gaidītais – TV3 skatītāju vērtējumam nodeva iemīļotā seriāla "UgunsGrēks" vietā nākušo daudzsēriju kaislību stāstu "Svešā seja".

Pirmajā sērijā skatītājiem bija iespēja iepazīties ar stāsta galvenajiem varoņiem – Muižnieku ģimeni, kurā problēmu tiešām netrūkst.

Abi vecāki jau gadu ir šķīrušies, bet saglabājuši draudzīgas attiecības. Viss liecināja, ka meitai Džeinai varētu būt problēmas ar alkoholu un to, ka mamma un tētis vairs nav kopā, bet dēls Bruno vienkārši vēl nav atradis savu vietu dzīvē.

Tagad ģimenē nonākusi arī medmāsiņa Madara (Dārta Daneviča), ar kuru izjukušās ģimenes galva – plastikas ķirurgs Rihards (Ģirts Ķesteris) – saderinājies un uzsācis kopdzīvi.

Ģimenes informēšana par jauno pavērsienu gan neritēja pārlieku raiti, un situācija neuzlabojās arī tad, kad pulciņam Muižnieka bijušās sievas Ērikas (Vita Vārpiņa) restorānā pievienojās Riharda tēvs Henrijs (Zigurds Neimanis).

Tiesa, visas nesaskaņas pazuda brīdī, kad nez no kurienes telpā uzradās maskā tērpts neģēlis ar ieroci, kurš raidīja šāvienu ģimenes patrona Henrija virzienā. Vēl jo lielāku pārsteigumu sagādāja Bruno, kurš ar nez no kurienes uzradušos ieroci piebeidza slepkavnieku.

Šajā mirklī arī kļuva skaidrs, ka Muižnieki nav ar pliku roku ņemami un viņu pieredzē šādi gadījumi ir ikdiena – tā vietā, lai zvanītu mediķiem un policijai, viņi aukstasinīgi novērtēja papus ievainojumu, bet ģimenes jaunpienācējas mēģinājumi tomēr sazināties ar operatīvajiem dienestiem tika apturēti ar argumentu, ka viņi paši tiks galā.

Situāciju spraigāku darīja uzstājīgi policijas darbinieces klauvējieni pie durvīm. Muižniekus arī šāds pavērsiens nespēja satraukt – pēc īsa sastinguma viņi operatīvi likvidēja slaktiņa sekas, līķi aizvelkot uz saldētavu un asinis saslaukot, bet Madaras histēriskā klaigāšana, ka tomēr vajadzētu atvērt durvis, tika apklusināta ar pļauku.

Foto: Publicitātes foto
Kad policijas darbiniece, kura, garām ejot, bija izdzirdējusi šāvienu troksni un steidza noskaidrot situāciju, beidzot tika ielaista, par tikko notikušo šaudīšanos liecināja vien švaki saslaucītā asinspeļķe uz grīdas, kas gan policistē neviesa nekādas aizdomas. Arī Riharda skaidrojums, ka šļauganais kungs krēslā, kura ievainojums bija piesegts ar praķīti, ir vienkārši "pilliņš", tika pieņemts kā derīgs, un ziņkārīgā dāma devās uz kaimiņu namu.

Pēc policistes aiziešanas tēvs tika aizvests uz klīniku, kur Rihards, neraugoties uz to, ka ir plastikas ķirurgs, prasmīgi izņēma lodi, bet pārējie, gaidot operācijas rezultātu, apsprieda "ģimenes biznesu", par kuru gan nekāda lielā skaidrība skatītājiem neradās. Arī to, kas notika ar saldētavā paslēpto līķi, vismaz pagaidām skatītājiem nebija lemts uzzināt.

Foto: Publicitātes foto
Paralēli spraigajiem notikumiem Muižnieku īpašumos varēja ielūkoties arī "Vītoliņu" viesu namā, kur pulcējās cita ģimene – pēc vīra bērēm stjuarte Žanna (Milena Gulbe) kopā ar dēlu Arti (Kaspars Dumburs) devusies pie vecākiem, kuri meitas sēras bija iecerējuši remdēt ar kādu kūciņu un dzēriena glāzīti.
Lai skatītājiem nešķistu, ka šajā ģimenē viss ir pārlieku idilliski, daudz pieredzējusī stjuarte paziņoja, ka ir nolēmusi dēlam atklāt patiesību – viņa īstais tēvs ir Muižnieks. Lieki piebilst, ka puisis, kurš tikko zemes klēpī bija guldījis vīrieti, ko uzskatīja par savu tēti, šo sarunu nejauši dzirdēja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!