Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas izskaņā Dzintaru koncertzālē ar svinīgo pieņemšanu, ko plašā pulkā apmeklēja gan politiķi un uzņēmēji, gan kultūras un citu jomu pārstāvji, atklāja fonda "Baltijas muzikālās sezonas" 2017. gada koncertu programmu.

Koncertu programmas atklāšanas vakarā pēc pieņemšanas viesiem bija iespēja baudīt pasaulslavenā Rikardo Muti un viņa dibinātā un vadītā Luidži Kerubīni orķestra uzstāšanos.

Koncerts sākās ar Džuzepes Verdi operas "Nabuko" uvertīru, tā turpinājumā tika atskaņota Franča Šūberta 4. simfonija, bet koncerta otrajā daļā klausītāji varēja baudīt Pētera Čaikovska 5. simfoniju.

Kā vēsta pasākuma organizatoru pārstāvji, pasākumu apmeklēja vairāk nekā 300 augsta līmeņa viesu.

Starp viņiem bija Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, bijušie prezidenti Guntis Ulmanis un Valdis Zatlers ar kundzēm.

Tāpat starp viesiem bija Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, komponisti Artūrs Maskats un Pēteris Vasks, solisti Elīna Garanča, Inese Galante un Aleksandrs Antoņenko un citi kultūras un mākslas nozaru pārstāvji.

Mūzikas baudītāju pulciņā netrūka arī uzņēmēju – pasākumu Benita Sadauska, Juris Savickis, Ainārs Šlesers, Guntis Rāvis, Pjotrs Avens, baņķieris Aleksandrs Gafins un citi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!