Foto: Picture Agency

Nepatīkama skandāla epicentrā nonākusi populārā pašmāju dziedātāja Linda Leen – viņa tiek vainota tajā, ka nav norēķinājusies ar rotkali, kurš viņai gatavoja konkursa "Supernova" iespaidīgos aksesuārus, un pēc negāciju gūzmas arī pati skatuves māksliniece nav spējusi klusēt.

Nedēļas izskaņā sociālajos tīklos populārs kļuva rotkaļa Aivara Vamža drauga Vara Siliņa ieraksts, kurā viņš pavēstīja, ka rotu meistars pēc insulta nonācis slimnīcā, un netieši notikušajā vainoja smago darbu, ko Vamzis ieguldījis, darinot Lindas rotas "Supernovas" konkursam, un to, ka Linda par padarīto darbu nav atbilstoši norēķinājusies.

"Visiem bija iespēja redzēt, kā, "Supernovas" kārtām turpinoties, "aug" rota uz Lindas Leen rokas. To paralēli, burtiski diennakts režīmā gatavoja Aivars. Dzīvojam kaimiņos, un pats biju liecinieks šim neiedomājami pašatdevīgajam darba režīmam. Beigu galā, kad "cienījamā" dziedātāja zaudēja, tad nolēma, ka par darbu var arī nenorēķināties. Aivaram bija jāapmierinās ar summu, kuru iztērēja par materiāliem un ceļa izdevumiem, lai izbraukātu uz Rīgu. "Nu izgāja pa nullēm" – teica meistars un, kā jau džentelmenis, lūdza neizpaust notikušo. Tā arī bija līdz šim brīdim, bet apstākļi ir mainījušies, tāpēc vairs neklusēšu," savā ierakstā vēstīja Siliņš, vēloties "pabrīdināt citus, kuriem turpmāk nāksies sadarboties ar šo būtni".

Komentārs izraisīja plašas diskusijas – vieni steidza pievienoties nosodījumam par Lindas Leen rīcību, citi aicināja pirms sprieduma pieņemšanas uzklausīt visu iesaistīto viedokli un nesteigties ar secinājumiem, daudzi vienkārši dalījās ar ierakstu.

Pati Linda komentāros pie ieraksta bija paskaidrojusi, kāda bijusi vienošanās ar rotu meistaru, bet viņas atbilde, kā atzīst pati dziedātāja, tālākajās diskusijās "palika neievērota ēnā".

"Darbs pie albuma izdošanas, "Supernovas" un koncertsērijas bija ilgs un titānisks, tas iekļāva daudz notikumu, papīru, darbu un – vēl vairāk – iesaistīto cilvēku. Vēl joprojām tiek montēti video, kārtoti papīri, izteiktas pateicības, saņemti un nosūtīti rēķini, un vēl neskaitāmi darbi, tostarp mans brauciens uz Liepāju, lai personīgi nodotu rotas māksliniekam," skaidroja dziedātāja, uzsverot, ka "Vara Siliņa publicētā informācija sociālajos tīklos par mūsu sadabības niansēm neatbilst patiesībai, tā tiek netaisni tiražēta un ir aizskaroša".

Foto: Picture Agency
Pēc jezgas nonākšanas medijos Linda Leen otrdien savā "Facebook" profilā publicējusi plašāku savu versiju par notikušo, norādot, ka to dara, jo "negāciju lavīna par rotām turpināja savu iznīcinošo ceļu tā, it kā atbildes pie posta nebūtu bijis".

"Īsumā par sadarbību un vienošanos ar rotkali Aivaru: sākotnēji, pāris mēnešus atpakaļ, samaksāti 700 eiro un rotas sagatavotas atgriezt meistaram, lai varētu pārdotu tālāk vai pārstrādātu kā materiālu citiem darbiem. Piedāvāju arī pareklamēt rotkaļa darbus sociālajos tīklos un jautāju, vai vēl kā varu līdzēt.

Rotas ir ļoti skaistas un talantīgi veidotas, par to arī klātienē māksliniekam no sirds pateicos un pēcāk uzaicināju uz savu koncertu Liepājā. Pirms tā vēl satikāmies un draudzīgi parunājāmies. Tāpēc sestdienas ziņa sociālajos tīklos mani satrieca gan Aivara slimības, gan pēkšņo atlīdzības nesaskaņu dēļ. Vēl jo vairāk tamdēļ, ka ziņas autors nav cilvēks, ar ko man ir bijusi noruna un sadarbība, un, protams, arī tāpēc, ka tā vienkārši neatbilda patiesībai un ietvēra sevī aicinājumu dalīties ar šo ziņu, kuru, kā vēlāk atzina pats autors, nebija pārbaudījis un saskaņojis ar meistaru," savā "Facebook" profilā vēsta Linda.

Foto: Picture Agency
Dziedātāja norāda, ka saprot rūpes par draugu un atgādina, ka arī pati palīdzējusi kolēģim Arnim Mednim, kurš piedzīvojis līdzīgu nelaimi. Tāpat viņa uzskaitījusi savu daudzo darbu un pienākumu sarakstu, kurā ietilpst arī rēķini "nu jau simtos tūkstošu" par solokoncertiem un albumiem, nodokļi, "absurdie AKKA/LAA autoriesību rēķini pašai par savu dziesmu izpildījumu" un citas lietas.

"Es nesūdzos, nav manā garā (vismaz ne publiski), bet ir limits tam, ko cilvēks, sieviete, mākslinieks var savā virzienā izturēt, regulāri griežot otru vaigu vai klusējot tāpēc, lai nevairotu un neeskalētu negatīvo – tāda ir bijusi mana motivācija un pārliecība," pauž Linda un sev neraksturīgā atklātībā atzīst – notikušais viņu sāpinājis.

"Publiskajā laukā gandrīz nekad nekas nav tā kā izskatās. Īpaši klikšķu vākšanas un "fake news" laikmetā. Protams, ka mēģinu katru reizi no tā ko mācīties, iemācīšos arī šoreiz. Tomēr tik nekritiska pieeja ziņām un rupjība, kas pavadīja dalīšanos ar šo nepārbaudīto vienas puses pausto ziņu, ir satriecoša un ļoti, ļoti sāpinoša," savā "Facebook" profilā sajūtas pēc skandāla apraksta Linda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!