Foto: Kadrs no video

Šonedēļ pašmāju šova "Patiesības spogulis" fanu vidū plašas diskusijas raisīja brīvmākslinieks Maigonis Juhnevičs (attēlā), kurš projektā bija pieteicies kopā ar dzīvesbiedri Daci, un abi bija apņēmības pilni glābt savas attiecības.

Maigonis ātri kļuva par vienu no apspriestākajiem pārvērtību šova dalībniekiem – vieni komentāros kritizēja viņa puicisko bravūru un egoismu, citi mudināja ar steigu pamest par sevi nedaudz vecāko dzīvesbiedri un steigt baudīt dzīvi ar jaunāku sievieti.

Sarunā ar "Delfi Izklaidi" Maigonis atzīst – cilvēki pārsteidzas ar secinājumiem un, īsti neiedziļinoties, mētājas ar dažādiem apgalvojumiem.

"Protams, gribu visiem komentētājiem teikt lielu paldies, bet vairumā gadījumu tie viedokļi ir uzšņāpti, līdz galam nesaprotot, kas mēs esam un kāpēc mēs piedalījāmies šovā. Šis ir kārtējais piemērs, cik pavirša ir cilvēku attieksme pret citiem, bet – suņi rej, bet karavāna iet tālāk," spriež šova "Patiesības spogulis" dalībnieks.

Ne vienam vien skatītājam radās jautājums, ar ko gan nodarbojas šovā kā brīvmākslinieks pieteiktais Maigonis. Izrādās, viņš gan organizē, gan vada pasākumus, kā arī darbojas mārketingā un sabiedrisko attiecību jomā. Savulaik veiksmīgi strādājis reklāmā, izmēģinājis spēkus politikā, bet tur apdedzinājies un nolēmis no šīs jomas turēties pa gabalu. Tāpat viņa galvā šobrīd esot liels, Latvijā vēl nebijis projekts.

"Man ir liela pieredzes bagāža, un ir tikai laika jautājums, vai es to mācēšu izmantot," spriež uzņēmīgais kungs.

Pareizais virziens – dzīve pēc šova

Foto: Publicitātes foto

Neraugoties uz kritiku, Maigonis un Dace dalību šovā nenožēlo – tas ļāvis pamainīt gan dzīvesveidu, gan domāšanu un uzlabojis abu savstarpējās attiecības.

"Kopš šova mēs ar Daci ne reizi neesam strīdējušies. Mūsu izpratne vienam par otru kļuvusi labāka," stāsta vīrietis.

Maigonis un Dace trīs nedēļas pavadīja "Vitalitātes akadēmijā", kur gan ar ēdienkartes maiņu, gan fiziskām aktivitātēm sāka savu pārvērtību ceļu. Protams, visgrūtākais pārbaudījums šova dalībniekiem sākas tad, kad kameras devušās prom, jo tad bez speciālistu uzraudzības jauniegūtās zināšanas un prasmes jāievieš ikdienas dzīvē.

Ar svara zaudēšanu un fiziskās formas uzlabošanu vairs neejot tik raiti, kā televīzijas projekta laikā, bet progress esot.

"Neiet varbūt tik gludi, jo ikdienā ir dažādas problēmas, bet turpinām to virzienu – dzīvot pozitīvāk un veselīgāk. Es noteikti neesmu atgriezies pie lielajām pelmeņu bļodām," smejas pļāpīgais kungs.

Starp pāra problēmām, kas atklājās šovā, bija arī nesaprašanās par kopīga bērniņa radīšanu. Maigonis ļoti vēlas kļūt par tēvu, bet Dace, kurai jau ir 48 gadi, uzskata, ka veselības dēļ šādu risku nevēlas uzņemties.

"Šis jautājums joprojām ir atvērts. Lietas nenotiek tik ātri, un jāskatās, kā viss pamainīsies pēc svara samazināšanas," atklāj Maigonis.

Man nekad nav bijis tā kā daudziem slimiem cilvēkiem

Foto: Publicitātes foto

Raidījuma laikā daudziem radās iespaids, ka viena no Maigoņa atkarībām ir spēļu automāti. Pats brīvmākslinieks gan to noliedz un sauc par pārspīlētu secinājumu, spēļu zāles apmeklēšanu dēvējot vien par atpūtas veidu.

"Man spēļu automāti bija vieta, kur padzert aliņu. Man nekad nav bijis tā kā daudziem slimiem cilvēkiem, kuri, lai spēlētu automātus, pārdod vai ieķīlā visu iedzīvi," stāsta Maigonis.

Šovā viņam izdevās gandrīz uzveikt vēl kādu netikumu – smēķēšanu. Pēc šova gan viņš dažas reizes "norāvies", bet nākotnē vīrietis raugās cerīgi – gan jau viss izdošoties.

Maigonis šovā īpaši uzsvēra, ka viņam ir daudz cilvēku, ar kuriem kopā pavadīt laiku. Kopīgajās izklaidēs ar draugiem lielu lomu spēlēja arī cigaretes un alkohols, un daudzi zina, ka tad, kad vecajiem netikumiem tiek pateiktas ardievas, draugi arī viens pēc otra nozūd.

"Mani draugi nav nemaz tik slikti, un viņi labi saprot, kāpēc es to daru. Pat vairāk – daudzi no viņiem aizdomājušies, vai arī pašiem nevajag mainīt dzīvesveidu," priecājas Maigonis.

Viņš ir apņēmības pilns mainīt brīvā laika pavadīšanas veidus, piemēram, kopīgas aliņa malkošanas vietā biedriem piedāvājot nūjošanas pastaigu. Dažiem draugiem viņš jau paša jaunatklāto aktivitāti ir ierādījis, un viens no viņiem nākamajā dienā ar prieku nonūjojis 15 kilometrus.

Kļūdas dēļ nesaņemtā Lemberga nauda un atteikums Gibsonam

Foto: Publicitātes foto

Sarunā ar "Delfi Izklaidi" Maigonis neslēpj – viņa dzīves lielais sapnis bija apgūt teātra zinības, bet šī sapņa īstenošanai ceļā stājās dažādi, brīžiem pat paradoksāli šķēršļi.

Deviņdesmito gadu sākumā viņam radusies iespēja studēt Sanktpēterburgas Teātra Mākslu akadēmijā, bet studijas bijušas ļoti dārgas. Maigonis pat aizrakstījis Ventspils mēram Aivaram Lembergam, solot pēc tam kā režisors atgriezties Ventspilī, lai lūgtu naudu, bet te liktenis atkal izspēlējis joku.

"Es, pamuļķītis, vēstulei nebiju uzrakstījis atpakaļadresi. Pēc gadiem satiku sievieti, kura bija komisijā, kas lēma par naudas piešķiršanu, un viņa mani sveicināja ar vārdiem: "Maigoni, tu esi pilnīgs idiots!". Izrādījās, ka toreiz Ventspils domē nolemts man piešķirt naudu, bet nezināja, kā lai atrod," smejoties uz pagātnes notikumiem atskatās Maigonis.

Tāpat viņš atklāj kādu gluži vai neticamu stāstu. "Kad biju Pēterburgā, tur Mels Gibsons filmēja "Annu Kareņinu" un man piedāvāja piedalīties filmā. Es pats angļu valodu gandrīz nezināju, bet caur cilvēku, kurš mani toreiz pārstāvēja, teicu, ka tikai tad, kad pabeigšu akadēmiju, varam parunāt. Jā, es atteicu Melam Gibsonam," savu versiju par senajiem notikumiem stāsta Maigonis.

Te gan jāprecizē, ka 1997. gadā uz ekrāniem iznākušajai ASV filmai "Anna Kareņina", kas 1996. gada pirmajā pusē tika filmēta Krievijā, Gibsons kā producents palīdzējis tikai pašā sākuma posmā.

Vēlme mācīties Pēterburgā viņu mudinājusi uz pavisam radikālu soli – viņš nolēmis, ka naudu mācībām varētu mēģināt iegūt spēļu automātos.

"Četrus gadus nevarēju atrast sev vietu. Biju depresijā, staigāju pa spēļu zālēm. Sākumā nesapratu neko, kas notiek tajās kastēs. Vēlāk shēmoju stratēģijas. Dažas shēmas es pat atkodu," stāsta Maigonis. Diemžēl pie lielās naudas tā arī nav izdevies tikt un studijas Pēterburgā palikušas vien kā sapnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!