Foto: Privātais arhīvs
Daudzām latviešu meitenēm izdevies ar atzīstamiem panākumiem startēt modes industrijā un kļūt par veiksmīgām modelēm. Lielbritānijā notiekošajā konkursā "Top Model UK 2017" spilgti sevi pieteikusi 14 gadus vecā Elizabete Jakovicka no Latvijas.

Pusaudze ar ģimeni jau astoņus gadus dzīvo Kārdifā, un, kā "Delfi Izklaidei" atklāj viņas mamma Elīna (abas attēlā), meitenes sapnis un mērķis vienlaicīgi ir kļūt par vienu no "Victoria's Secret" eņģelīšiem.

Aizvadītā gada rudenī meitene nolēmusi izmēģinās spēkus Lielbritānijas modeļu konkursā "Top Model UK". Atlase konkursa finālam norisinājās vairākus mēnešus, pieteikušās bija tūkstošiem meiteņu. Elizabetei izdevās pārliecināt žūriju, un viņa kā viena no jaunākajām modelēm konkursa vēsturē iekļuva starp finālistiem.

Viņa izšķirošajai sacensībai kvalificējās kategorijā "editorial", kas, kā skaidro viņas mamma, nozīmē, ka modele ir piemērota gan dalībai modes šovos, gan fotosesijām un reklāmām, un marta vidū notikušajā finālā viņa kļuva par jaunāko uzvarētāju savā kategorijā konkursa vēsturē.

Uzvara konkursā nozīmē, ka Elizabete varēs piedalīties Londonas modes nedēļā, kas noteikti uzskatāms par daudzu meiteņu sapni. Tāpat viņa noslēgusi līgumu ar modeļu aģentūru "Mapa Model Management" un jau saņēmusi piedāvājumus no aģentūrām Ņujorkā.

Šobrīd meitene Kārdifā mācās vidusskolā, un, iespējams, koledžas gaitas viņa turpinās mācību iestādē citā valstī. Tāpat pusaudze aizraujas ar sportu – viņas iecienītākās aktivitātes ir basketbols un slidošana. Meitenei ir arī liels draugu pulks, ar kuriem kopā atpūsties, apmeklējot kino vai "Starbucks" kafejnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!