Foto: Privātais arhīvs
Pamatīgu pārsteigumu saviem draugiem un paziņām ir sagadājusi simpātiskā fitnesa trenere Alena Eldmane, kura ir piedzīvojusi ļoti drosmīgas izmaiņas savā ārējā veidolā. Nu jau būs pagājuši četri mēneši, kopš viņa ir atvadījusies no saviem agrāk tik kuplajiem un skaistajiem matiem, nodzenot pavisam kailu galvu.

Sarunā ar "Delfi Izklaidi" Alena atklāj, ka atteikšanos no matiem viņa uzskata par soli pretī kam jaunam. Šādas vizuālas pārmaiņas fitnesa trenere bija iecerējusi jau pagājušajā vasarā.

"Jau tad es iesāku eksperimentēt ar dažādām pārmaiņām frizūrā un sajutu, ka pienāks diena, kad būšu gatava pilnībā atteikties no matiem. Dažus mēnešus tam mentāli gatavojos, kaut gan nebiju vēl nolikusi konkrētu datumu. Es vienkārši ļāvu savām sajūtām sev teikt priekšā, kā rīkoties, jo biju gatava atbrīvoties no vecā."

Tad, kad pienāca īstā diena, Alena pabeigusi treniņu un sapratusi, ka ir gatava to darīt tūlīt un tagad. No matiem viņai palīdzēja atbrīvoties kāds draugs – frizieris. Brīdī, kad process noticis, Alena izjutusi nelielu paniku, kā arī pašam frizieriem nācās būt ļoti drosmīgam.

"Sēdēju krēslā ar aizvērtām acīm, tāpēc pirmais mirklis pēc acu atvēršanas bija vēsuma un kailuma sajūta galvai, bet kopumā tas bija kas pārsteidzoši pozitīvs. Jaunais izskats man uzreiz iepatikās, tas bija tik dabīgs. Sajutos īsta. Skatoties spogulī, atskārtu, ka nekad vēl nebiju jutusies tik brīva, sievišķīga un patiesa," stāsta trenere.

Savu neparasto lēmumu fitnesa trenere pamato ar to, ka vēlējusies pielikt punktu daudzām lietām un atbrīvoties no nepatīkamām pagātnes atmiņām.

"Mani mati nesa pārāk daudz informācijas un enerģijas par daudziem manas dzīves gadiem," atceras sportiskā sieviete.

Taujāta, kā Alenas izvēli uztvēruši apkārtējie, viņa nenoliedz, ka sākumā daudzi bijuši šokēti.

"Varbūt kādam tas likās pat nepieņemami, jo man tiešām bija brīnišķīgi gari, čirkaini un dabīgi gaiši mati. Bet man pats svarīgākais ir, lai es labi jūtos savā ķermenī, nevis citu cilvēku viedoklis par to. Pēc kāda laika vairums aprada ar manām pārmaiņām un centās tās pieņemt."

Tagad, kad jaunajā veidolā pagājuši četri mēneši, Alena ir sapratusi, ka "tā tam bija jābūt", šobrīd viņai esot pat grūti iedomāties sevi ar matu rotu.

"Protams, kādā brīdī es būšu gatava atkal jaunām pārmaiņām, jaunai frizūrai, bet tas ar laiku. Šobrīd es vienkārši baudu dabīgumu. Man šāda frizūra ļoti piestāv, es jūtos lieliski un man par to ir patiess prieks," gandarījumu neslēpj trenere.

Alena secina, ka pēc šī soļa pamanījusi, cik daudz lieka sev virsū "uzliek" citas sievietes un cik daudz pārspīlētu pūļu tiek ieguldītas ārējā skaistumā. Viņa sapratusi, ka katra sieviete ir sievišķīgi skaista savā sirdī un dvēselē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!