Foto: Publicitātes foto/Māris Morkāns

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgas Domā pulcējās sabiedrībā zināmi cilvēki, lai baudītu koncertprogrammu "Ziemassvētku prelūdija" ar pasākuma iedvesmotājas – lieliskā soprāna Ineses Galantes – un viņas uzaicinātu mākslinieku dalību.

Kā vēsta Ineses Galantes fonda pārstāvji, abos koncertos kopā ar Galanti uzstājās kontrtenors Sergejs Jēgers, ērģelniece Kristīne Adamaite un pianists Andrejs Osokins.

eicinot jaunākās paaudzes mūziķu izaugsmi, līdzās pieredzes bagātajiem māksliniekiem Ineses Galantes fonds bija aicinājis koncertēt arīdzan talantīgus jauniešus – pianistu Andreju Feldmani jaunāko, konkursa Ineses Galantes talanti laureātu, čellistu Silvestru Juri Kalniņu un 12 gadus veco vijolnieku Daniilu Bulajevu. Par Ziemassvētku noskaņu rūpējās Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā.

Baudīt koncertu bija ieradušies daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki – Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu, bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar vīru Imantu, politiķis Mārtiņš Bondars ar sievu Ievu, žurnāliste un stila eksperte Maija Silova, Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa un citi, no kuriem daļa pasākumam baznīcā bija izvēlējušies kažokus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!