Tuvojoties jaunajai TV sezonai, pašmāju telekanāli pamazām sākuši izziņot jaunumus, kas skatītājus priecēs rudenī. Starp tiem arī jauns seriāls – "Šķiršanās formula".

Jaunajā seriālā uz ekrāniem redzēsim īstu zvaigžņu izlasi, bet galvenā loma uzticēta Dailes teātra aktierim un režisoram Intaram Rešetinam.

Viņš tēlos žurnālistu Oskaru, kurš raksta skandalozu blogu par piedzīvoto šķiršanos un regulāri iekuļas ķibelēs savas pārlieku aktīvās seksualitātes dēļ. Stāstu vēl jo spraigāku dara fakts, ka žurnālists balansē uz dzīvības un nāves robežas – viņam ir smadzeņu aneirisma.

Centrālos sieviešu tēlus projektā atveidos Lilita Ozoliņa, kurai uzticēta Oskara mātes loma. Viņa bijušo sievu tēlos Dailes teātra aktrise Kristīne Nevarauska, bet Martu, ar kuru žurnālistam ir īpašas attiecības, atveidos Jaunā Rīgas teātra aktrise Kristīne Krūze.

Tāpat seriālā filmējusies Rēzija Kalniņa, Jaunā Rīgas teātra aktieri Iveta Pole un Ivars Krasts, Nacionālā teātra pārstāvji Ināra Slucka un Ivars Puga un citi.

Seriāla režisors ir Uldis Cipsts, kuru vērīgāki skatītāji atceras kā Latvijas Televīzijas demonstrētā projeka "Savējie" veidotāju.

"Stāsts ir par tādas mīlestības meklējumiem, kas nebeigtos ar šķiršanos," sarunā ar "Delfi Izklaidi" stāsta Cipsts.

Seriālam izvēlēto aktieru saraksts ir iespaidīgs, un, protams, rada jautājumu – kā tādam projektam kā TV seriāls, kas pašmāju aktieru un skatītāju vidū ne vienmēr tiek vērtēts kā augstvērtīgs produkts, izdevies piesaistīt tādas zvaigznes.

"Mēs seriālu filmējam kā kino. Principā, tā ir mazbudžeta kinofilma. Ar gaismām, precīzām mizanscēnām. Tur nav nevienas paviršas detaļas. Mēs pret visu attiecamies ļoti vērīgi un cenšamies visu izstrādāt līdz perfekcijai. Tāpēc arī projektā piekrita piedalīties labi aktieri," skaidro režisors.

Tie, kuri satraucas, ka "Šķiršanās formula" nāks iemīļotā "UgunsGrēka" vietā, var nomierināties – TV3 pārstāvji "Delfi Izklaidei" apstiprināja, ka "UgunsGrēka" varoņi ar saviem raibajiem piedzīvojumiem nekur nepazudīs.

Jauno seriālu skatītāji varēs baudīt jau no 27. septembra otrdienu vakaros pulksten 21. Tā garums būs 11 sērijas, un pēdējā no tām būs dubultsērija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!