Foto: Reuters/Scanpix
Interpols izsludinājis meklēšanā bijušo "Putina baņķieri" Sergeju Pugačovu, kurš agrāk bija pazīstams ar savām tuvajām attiecībām ar Kremli, bet vēlāk iedzīvojās finanšu problēmās un bija spiests pamest Krieviju.

Tika uzskatīts, ka 51 gadu vecais Pugačovs agrāk vadīja Kremļa klanu, kas bija atbildīgs par bijušā Krievijas naftas giganta "Jukos" vadītāja Mihaila Hodorkovska arestu un ieslodzīšanu cietumā.

Līdz šā gada jūnijam Pugačovam piederēja arī vairākums akciju franču pārtikas ķēdē "Hediard".

Taču nesen Pugačovs pameta Krieviju un kopš tā laika kļuvis par skaļu Kremļa kritiķi.

Krievijas varasiestādes ir apsūdzējušas viņu valsts līdzekļu zagšanā, lai globālās finanšu krīzes laikā atbalstītu savu banku "Mežprombank", kas tagad vairs nepastāv.

Intervijā laikrakstam "Financial Times" Pugačovs oktobrī pauda viedokli, ka šodien Krievijā vairs nepastāv privātīpašums, ir tikai vergi, kuri pieder prezidentam Vladimiram Putinam.

"Lielie uzņēmumi nevar dzīvot kā līdz šim. Tiem jādzīvo zem militāras varas," viņš piebilda.

Šie Pugačova komentāri ir asā pretrunā ar vispārējo viedokli par viņu kā par Putina atbalstītāju visus iepriekšējos gadus un lomu Hodorkovska lietā.

Interpola mājaslapā teikts, ka Pugačovu meklē Krievijas varasiestādes un visi, kam ir informācija par viņa atrašanās vietu, aicināti sazināties ar aģentūru.

Par Pugačova arestu Interpola paziņojumā nekas nav teikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!