Foto: Kadrs no video

Atklājumi no Marsa jau atkal pārsteidz – savulaik uz tā saskatīta gigantiska ķirzaka un pat nacistu karavīra ķivere, bet nesen britu amatierufologs, blogeris un kosmosa pētniecības entuziasts Džo Vaits paziņojis, ka uz planētas pamanījis milzīgu peli.

Izdevums The Mirror ziņo, ka Bristolē dzīvojošais 45 gadus vecais entuziasts rūpīgi izpēta katru fotogrāfiju, ko uzņēmis NASA visurgājējs Curiosity, kas kopš 2012. gada augusta veic Marsa virsmas izpēti.

Nesen Vaits uz Marsa skaidri saskatījis dīvainu objektu, kuru viņš pasludinājis par milzu peli. Savu atklājumu brits sīki un smalki nodemonstrējis video, kurš publicēts viņa YouTube kanālā ArtAlienTV.

"Skaidrs kā diena, ka tas izskatās pēc ļoti liela grauzēja, kurš sēž Geila krātera korē. Iespējams, tā ir optiskā ilūzija, taču šim veidojumam ir labi saskatāmas ausis, deguns un acis. Tas atgādina ļoti lielu peli - aptuveni divas vai trīs pēdas garu," teikts Vaita veidotā sižeta aprakstā.

Vaita atklājums plaši atspoguļots pasaules lielākajos medijos, un sabiedrība jau atkal sadalījusies divās nometnēs - vieni uzskata, ka tas ir neparastas formas iezis un Marsa pētniecības entuziastam vajadzēju mazāk lietot apreibinošās vielas, bet citi ir pārliecināti, ka uz sarkanās planētas nudien notiek kaut kas anomāls.

Kā vēsta The Mirror, bildi, kurā Vaits saskatījis gigantisko peli, visurgājējs Curiosity piefiksējis 27. oktobrī. Ar Vaita YouTube kanālu iespējams iepazīties šeit.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!