Foto: DELFI

Pasaule sajūsminās par Bekhemu pāra meitiņas stila izjūtu, slavē Andželīnas Džolijas un Breda Pita bērnu bildes, ar nepacietību gaida, kā Kima Kardašjana šodien būs saģērbusi savu Nortu, un sajūsmā uztver Toma Krūza mazulītes Suri niķus un stiķus.

Tie ir tikai daži no pasaulē par ietekmīgākajiem atzītie bērni, bet arī Latvijas smalkajās aprindās netrūkst mazuļu, kuri savu slaveno vecāku ietekmes dēļ var lepoties ar bērna gadiem ļoti aktīvu sabiedrisko dzīvi un tai neizbēgami sekojošo popularitāti sociālajos tīklos, medijos un sabiedrībā.

Liela daļa Latvijas zvaigžņu pratusi savienot karjeru ar ģimenes dzīvi, tāpēc arī pašmāju smalkajās aprindās mazulīšu netrūkst. Slaveno vecāku attieksme pret atvasīšu audzināšanu un publiskošanu ir divējāda.

Ja viena puse Latvijas zvaigžņu savus bērnus publiski izrādīt nevēlas un apzināti sargā atvasītes no šovbiznesa spožuma un posta, otra puse ar prieku pieņem un atbalsta savu bērnu centienus izmēģināt talantu kādā publiskā profesijā vai iet vecāku pēdās.

Vecāki, kurus nebaida mazulīša iesaistīšanās šovbiznesā, nereti jau no zīdaiņa dienām savu atvasīti ņem uz publiskiem pasākumiem, ģērbj kā mazu princi vai princesīti un pat ļauj bēbītim iedziedāt kādu rindiņu savās dziesmās.

DELFI Izklaide apkopojusi tos sabiedrībā zināmu cilvēku bērnus, kuri visbiežāk parādās preses izdevumu lapās un sociālajos tīklos, tādējādi iedvesmojot arī citu bērnu vecākus un, iespējams arī pašus mazuļus.

Katrīnes un Kaspara Sauliešu meitiņas Kerija un Kortnija

Foto: Privātais arhīvs

Lai arī sporta žurnālistes Katrīnes Saulietes un hokejista Kaspara Saulieša ģimene vairāk pazīstama sporta interesentiem, iespējams, nākamā paaudze nesīs pienesumu mūzikā. Pāra vecākā meitiņa Kerija, kurai tuvojas septītā jubileja, ar labiem panākumiem jau piedalās bērnu mūzikas konkursos, un arī trīs gadus vecā Kortnija no māsas neatpaliek.

Katrīne, kā jau lepna mamma, savā Facebook profilā regulāri lepojas ar atvasītes panākumiem mūzikā. Nupat Kerija startēja konkursā Balss Pavēlnieks, tiekot līdz pašam finālam.

Abas māsiņas ar dziesmu uzstājušās arī bērnu televīzijas šovā Kas te? Es te! un regulāri iepriecina ar dziesmām savus vecākus. No māmiņas meitenītes mantojušas skaistumu, no tēta - neizsīkstošu enerģiju.

Atliek tikai nedaudz nogaidīt, un, iespējams, pēc pāris gadiem Latvijas šovbiznesā uzmirdzēs dziedošu māsiņu duets.

Santas Bindemanes un Māra Mihelsona bērni Maija un Andrejs

Foto: Publicitātes foto

Bērnu modes blogeres Santas Bindemanes ģimenes un darba dzīve iet roku rokā. Santa aizraujas ar bērnu modi, un bērni ir viņas modeļi.

Dažādās intervijās Bindemane atklājusi, ka attiecībā pret bērnu publiskošanu nav aizspriedumaina. Viņa regulāri atrāda savus bērniņus skaistās Instagram bildēs, iedvesmojot arī citas mammas pucēt savus jaukumus un lepoties ar viņiem.

Bindemanes bērni savā vecumā modeļu karjerā jau sasnieguši vairāk, nekā daudzi krietni vecāki tērpu demonstrētāji. Bērniņi ne tikai pozē modes foto sesijās, bet arī piedalījušies tērpu skatēs un defilējuši pa mēli.

Ja Bindemanes un Mihelsona atvasītes izvēlēsies turpināt darbu modes lauciņā arī tad, kad pieaugs, skaidrs, ka viņiem nebūs nekādu problēmu.

Abiem jau ir laba pieredze šajā lauciņā, turklāt, ņemot vērā to, ka slavenā ģimene labprāt ņem atvasītes līdzi uz dažādiem publiskiem pasākumiem, Latvijas šovbizness un tā galvenie darboņi mazajai Maijai un Andrejam jau ir labi pazīstami.

Jenny May meitiņa Sāra

Foto: Privātais arhīvs

Jau pusgadu pēc meitiņas Sāras nākšanas pasaulē dziedātāja Jenny May atklāja, ka lolo sapni par to, ka pēc dažiem gadiem meitiņa pievienosies viņai uz skatuves. Māksliniece uzsvēra, ka atvasītes talantu centīsies attīstīt jau no bērnības.

"Es gribētu dziedāt ar viņu duetā. Tāpat man ļoti gribētos, lai meita spēlē klavieres. Tādā veidā meitai izdotos realizēt manis pašas nepiepildīto sapni, jo es klavieru vietā savulaik izvēlējos apgūt vijoles spēli," stāstīja Maija.

Mazās Sāras debija mūzikā ilgi nebija jāgaida. Jau pusotra gada vecumā, paņemta līdzi uz ierakstu studiju, Sāra tikusi pie iespējas piebalsot mammas un Roberto Meloni kopīgā hita ierakstā.

Jenny May savu atvasīti labprāt ņem līdzi arī uz publiskiem pasākumiem, piedomājot par to, lai meitiņai būtu interesanti. Dziedātājas atvasītei atliek attīstīt savu talantu pie labākās skolotājas, kas viņai ir blakus jau kopš dzimšanas - savas mammas. Ja pēc gadiem Sāra izlems iet pati savu ceļu mūzikā, nav šaubu, ka mamma viņai parādīs vispareizāko virzienu.

Lienes Greifānes dēli Sebastians Matiass un Kristofers

Foto: DELFI

Dziedātāja Liene Greifāne ir divu brašu dēlu māte. Vecākais Sebastians Matiass jau mācās skolā, savukārt mazais Kristofers ir vien gadiņu vecs. Abi ir gana labi pazīstami lielajā šovbiznesa pasaulē.

Liene lieliski iemācījusies savas šovbiznesa gaitas savienot ar bērnu audzināšanu. Kā jau moderna mamma, viņa dēlus nevairās ņemt līdzi uz publiskiem pasākumiem, apliecinot, ka bērns nekādā ziņā nevar būt traucēklis iziešanai sabiedrībā.

Ar abiem saviem lolojumiem Liene lepojas arī savā Instagram kontā, iedvesmojot savus fanus ģimeniskām aktivitātēm. Lienes puikas labi pazīst Latvijas zvaigznes un jūtas starp viņiem kā zivis ūdenī.

Lai arī kādas nākotnes profesijas Sebastians un Kristofers nākotnē izvēlēsies, skaidrs, ka viņiem nebūs problēmu rast kopīgu valodu ne ar vienu. Kā parāda bildes no dažādiem smalkiem pasākumiem, puiši jūtas labi pat lielu zvaigžņu pulciņā.

Annas Rozītes meitiņa Emīlija

Foto: Publicitātes foto

Arī TV raidījumu vadītāja un mammu aktīviste Anna Rozīte savu meitiņu Emīliju mēdz izvest uz sarkanā paklāja vai atrādīt Instagram. Tas, kas Emīliju atšķir no viņas vienaudžiem, ir jau bērnībā izteikta individualitāte un labas gaumes izjūta.

Emīliju neredzēt tradicionālajās meitenīšu iemīļotajās cakainajās princešu kleitās. Meitenei ir savs stils, un daļa viņas tērpu ir saskaņoti ar allaž gaumīgi tērptās mammas garderobi.

Savos sociālajos tīklos Rozīte jau atklājusi, ka viņas meitiņa esot visai mākslinieciska. Mamma meitu jau iepazīstinājusi arī ar šovbiznesu, kopīgi filmējoties Māmiņu klubā un pozējot fotogrāfiem, kā arī paplašina atvasītes redzes loku, vedot ceļojumos un iesaistot dažādās aktivitātēs.

Dizaineres Kristīnes Deimon dēls Mihaels

Foto: Privātais arhīvs

Pazīstamā modes dizainere Kristīne Deimon, jau gaidot savu pirmdzimto, uzsvēra - viņa dēliņu ģērbs tikai slavenu zīmolu drēbēs. Bēbītim Deimon bija sarūpējusi Armani Baby tērpus.

"Kad mazulis jau varēs staigāt, būs plašākas iespējas, bet pagaidām priekš ziemas meklēju vismaz trīs kombinezonus, kuriem noteikti ap kapuci aplikšu īstu lapsādu. Kombinezonus arī izvēlos no Armani kolekcijas, jo ziemā vēlos savam mazulim sniegt visaugstāko kvalitāti," savulaik klāstīja dizainere.

Nu viņas dēliņš Mihaels jau nosvinējis divu gadu jubileju, un viss liecina par to, ka starp Latvijas zvaigznēm viņš jūtas kā zivs ūdenī. Mazais Mihaels turpina ģērbties zīmolu drēbēs, par viņu jūsmo pašmāju zvaigznes, ar kurām Mihaels labprāt kopā arī nopozē.

Dizainerei tikai atliek atrast kādu talanta šķautni, ko dēlā attīstīt, un, iespējams, Mihaela Deimona veidolā pēc gadiem Latvijai būs jauns šovbiznesa varonis.

Katy Tindemark meita Elizabete

Foto: Privātais arhīvs

Dziedātājas un vijolnieces Katy Tindemark meitiņa Elizabete Ziemassvētkos svinēs sešu gadu jubileju. Mazā meitenīte ir regulāra viešņa uz sarkanā paklāja, un viņas slavenā mamma var lepoties ne tikai ar atvasītes skaistumu, bet arī talantu.

Elizabete ikdienā dzīvo pie sava tēva Zviedrijā, bet regulāri apciemo arī mammu Latvijā. Šeit Katy savu atvasīti labprāt iepazīstina ar saviesīgo dzīvi, paņemot līdzi uz kādu modes skati vai koncertu.

Mazulīte piecu gadu vecumā jau pārzina vairākas valodas, regulāri ceļo, apgrozās sabiedrībā un izskatās apburoši - viņai ir viss potenciāls, lai nākotnē kļūtu vēl slavenāka par savu mammu.

Turklāt pats galvenais - Elizabetei ir no mammas mantots dziedāšanas talants. Katy savā Facebook profilā regulāri atrāda video, kuros viņas meitiņa redzama dziedam, un vijolnieces sekotāji ir sajūsmā - piecus gadus vecā blondīnīte jau tagad tiek dēvēta par rokzvaigzni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!