Foto: F64
Ir cilvēki, kuriem šķiet, ka pēc 50 dzīve iet uz norietu un uzsākt jaunas lietas ir par vēlu, bet daudzi šo pieņēmumu apgāž, ne tikai kardināli mainot savu dzīvi, bet arī sākot tik nozīmīgu "projektu" kā bērnu. Arī starp Latvijā populāriem vīriešiem netrūkst tādu, kuri sestajā gadu desmitā kļuvuši par tēviem.

Iespēja darīt lietas citādi - Valdis Valters

Foto: F64
Valda Valtera vārds pazīstams ir gandrīz visiem - populārs basketbolists, tagad regulāri redzams TV ekrānos, enerģiski rosās sociālajos tīklos un dalās ar viedokli par gandrīz visu. Tāpat viņa vārds vienmēr saistīts ar abu dēlu - Kristapa un Sanda - skandalozajiem izlēcieniem.

Pirms četriem gadiem 53 gadu vecumā Valters kļuva par tēvu meitiņai - to slavenajam sportistam dāvāja par viņu vairāk nekā 20 gadus jaunākā mīļotā sieviete Agnese.

Abi vecāki Valda bērni intervijās stāstījuši, ka tēvs bijis ļoti stingrs, bet var diezgan droši pieļaut, ka, audzinot pastarīti, vīrietis būs daudz iejūtīgāks nekā pret abiem dēliem. Pats Valdis intervijās atzinis, ka, audzinot bērnu lielākā vecumā, arvien vairāk tiek novērtēta iespēja būt kopā ar mazulīti.

Pie septītā neapstājās - 60 gados dzims astotais

Foto: F64
Aktieris Mārtiņš Vilsons, kurš, šķiet, ārpus Latvijas robežām tiek novērtēts daudz vairāk nekā dzimtajā zemē, paralēli karjeras veidošanai paguvis tikt pie liela bērnu pulciņa - viņš ir septiņu atvašu tētis.

Vecākais no viņiem pasaulē nācis, kad Vilsons bijis vien 19 gadus vecs, bet 53 gadu vecumā sieva Zane aktierim dāvāja meitiņu Gundegu Annu. Jau drīzumā aktieris, kurš sasniedzis 60 gadu vecumu, kļūs par tēvu astotajam bērniņam.

Vilsons intervijās atzinis, ka mazi bērni ļauj ilgāk saglabāt jaunības garu un spriganu noskaņojumu, kā arī pievienojies daudzu gados vecāku tēvu pārdomām, ka brieduma gados daudz labāk var izbaudīt mazuļu augšanu un aptvert, cik svarīgs ir kopā ar viņiem pavadītais laiks.

Tik daudz talanta, ka pietiek arī bērniem - Imants Kalniņš

Foto: Publicitātes foto
Komponists Imants Kalniņš, kurš pēdējos gados savu politisko uzskatu dēļ pamanījies iemantot arī daudz nelabvēļu, Latvijai devis ne tikai daudz skaistu dziesmu, bet arī nopietnu ieguldījumu demogrāfijas uzlabošanā - viņš ir septiņu bērnu tēvs (attēlā kopā ar dēlu Martu Kristianu).

Jaunākais no viņiem - Džonatans, kurš arī dzīvi saistījis ar mūziku - pasaulē nācis 2000. gadā, kad Kalniņš bija 59 gadus vecs. Tajā gadā arī komponists arī piekto reizi iestūrēja laulības ostā - ar dēliņa māti Agru.

Talantīgs un ražīgs - Ivars Kalniņš

Foto: DELFI
Par kuplu bērnu pulciņu parūpējies arī aktieris Ivars Kalniņš - viņš ir piecu bērnu tēvs. Jaunākais no viņiem - meitiņa Vivjena - pasaulē nāca 2010. gadā, kad vīrietis bija jau pārsniedzis 60 gadu vecumu.

Kalniņa un viņa trešās sievas Lauras pirmā meita Luīze pasaulē nāca 2002. gada 25. septembrī. Ar pirmo sievu mūziķi Ilgu Kalniņu viņš laulībā nodzīvoja 20 gadus, un šajā kopdzīvē dzimušas divas meitas - Una un Elīna, bet otrā aktiera sieva Aurēlija Anužīte, pret kuru aktieris ne reizi vien esot pacēlis roku, laida pasaulē viņa dēlu Miku.

Tēvs, kurš gatavs dēlu aizstāvēt pat ar dūrēm

Foto: LETA
Kad 2011. gadā par Valsts prezidentu kļuva Andris Bērziņš, uzmanība tika piesaistīta arī viņa mazajam dēlēnam Kristapam Andrim, kurš dzimis pēc Bērziņa 60. jubilejas.

Zēns pasaulē nācis Bērziņa attiecībās ar mediķi Daci Seisumu, ar kuru īsi pirms stāšanās amatā prezidents attiecības noformēja arī oficiāli.

Mazais zēns netika izmantots prezidenta tēla spodrināšanā, bet no liekas uzmanības zēnu nebija iespējams pasargāt - kad gadu pēc tēta kļūšanas par prezidentu Kristapam bija jāsāk skolas gaitas, puisēnu pie mācību iestādes gaidīja preses pārstāvji, uz kuriem viņa tētis reaģēja ar nu jau par fokloru kļuvušo teicienu "Ilgi neesat sisti, ja!?".

Pēc tam, kad Bērziņš kļuva par prezidentu, mediji arī mēģināja noskaidrot, cik bērnu viņam īsti ir, bet tas nevainagojās panākumiem - oficiāli zināms par divām pieaugušām atvasēm no Bērziņa pirmās laulības, bet tika mēļots arī par diviem ārlaulības bērniem. Pats prezidents to nekad nav nedz noliedzis, nedz apstiprinājis.

Citi iedvesmojoši piemēri


Foto: DELFI
Starp Latvijā zināmiem vīriešiem tādu, kuri kļuvuši par tēviem pēc 50 gadu sasniegšanas, ir gana daudz - bez jau augstāk minētajiem var pieminēt
Radio SWH
vadītāju Jāni Šipkēvicu, kurš jau izaudzinājis divus talantīgus un skaistus bērnus un 56 gadu vecumā kļuva par tēti dēliņam Oliveram.

Tāpat pēc 50 gadu sliekšņa pārkāpšanas pie mazuļiem savulaik ticis režisors Valdis Lūriņš, aktieri Ģirts Jakovļevs un Rolands Zagorskis, kultūras žurnālists Andrejs Volmārs, diriģents, talantīgo māsu Baibas, Lindas un Laumas tēvs Arnolds Skride, diriģents Gido Kokars, kino producents Andrejs Ēķis, uzņēmējs Valdis Kalnozols un citi.

Tiesa, viņus visu vieno fakts, ka nevienam no šiem kungiem sestajā gadu desmitā dzimušie mazuļi nav pirmie, un vairums roku piešāvuši ar jau izaugušiem bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!