Foto: Vida Press
Prestižajās zirgu skriešanās sacīkstēs, kas ik gadu ar karaliskās ģimenes dalību norisinās Askotā, rikšotāji dažkārt paliek otrajā plānā, jo lielāka uzmanība tiek pievērsta britu lēdijām un viņu cepurēm.

Askotas zirgu skriešanās sacīkstēm ir sena vēsture, kas aizsākās jau astoņpadsmitā gadsimta sākumā, un katru gadu hipodromā pulcējas aptuveni pieci tūkstoši britu sabiedrības krējuma pārstāvju.

Īpašu vērtību šim pasākumam piešķir fakts, ka sacensības apmeklē arī karaliene Elizabete II un citi karaliskās ģimenes locekļi, un iespēja pagozēties vienā burziņā ar karaļnama pārstāvjiem Anglijā tiek īpaši augstu vērtēta.

Saskaņā ar tradīcijām dāmām, kuras ierodas hipodromā, ir ne tikai jāievēro daudzas etiķetes prasības, bet arī jāpārsteidz ar galvas rotu, un dažas to dara no visas sirds - starp vienkārši elegantām micītēm var redzēt neticamus veidojumus, no kuriem daļa tikai attāli līdzinās cepurēm.

Lai gan neoficiāla informācija liecina, ka šo sacīkšu laikā viešņas sirsnīgi malko šampanieti, atšķirībā no vienkāršās tautas izklaidēm īstās britu lēdijas netiek pieķertas, vāļājoties pa zāli vai zibinot plikumus - kā krietni pirms pasākuma vēstīja britu prese, fotogrāfiem šajā pasākumā ir īpaši stingri noteikumi, ko drīkst un ko nedrīkst bildēt.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!