Foto: Publicitātes foto

Bikini sezonas gaidās skaistuma konkursu rīkotāja un fitnesa aktīviste Diāna Kubasova (attēlā) piedāvā Latvijas sievietēm vienkāršu plānu, kuram sekojot, izdosies tikt pie fantastiska auguma, nemocot sevi. Savukārt skaists augums paver iespējas dalībai jaunā projektā.

"Esmu sapratusi, ka sēdēt uz diētām nav pareizi - ir jāmaina dzīvesveids. Ir tāds teiciens - "presīte tiek veidota virtuvē", kas nozīmē, ka vienalga, cik tu vingrosi, taukus nost dabūt var tikai, sakārtojot ēšanas paradumus," DELFI Izklaidei atklāj Kubasova.

Lai apņemšanās ēst veselīgi neizgāztos jau nākamās dienas pēcpusdienā, eksperte iesaka turēties pie plāna, kurš paredz visu darīt lēnām, bet pamatīgi. "Pirmajā nedēļā atsakāmies no maizes un kartupeļiem. Otrajā nedēļā krējumu nomainām pret bezpiedevu jogurtu.

Trešajā nedēļā izslēdzam no ēdienkartes ceptu gaļu un dārzeņus, un sākam visu tvaicēt," plānu veselīgam dzīvesveidam atklāj Kubasova. Lieki piebilst, ka reiz no ēdienkartes izlēgtie produkti tajā vairs neatgriežas.

Taču, lai nenorautos pavisam, plāns pieļauj vienu krāpšanās dienu nedēļā. Krāpšanās diena nozīmē to, ka šajā dienā drīkst aizmirst par stingrajiem noteikumiem un apēst kādu aizliegto labumu, protams, nepārspīlējot.

"Kad pirms skaistuma konkursiem vai modes skatēm īpaši jānotievē, neēdu pēc sešiem un uzturā lietoju vairāk salātus un svaigus ēdienus. Bet īslaicīgās diētas vairs neatbalstu," uzsver fitnesa pārzinātāja.

Papildus ēšana režīma izmaiņai dzīvē jācenšas ieviest vairāk kustību. "Ja nav laika zālei, derēs pastaigas, izbraucieni ar velosipēdu vai vienkārša staigāšana pa kāpnēm lifta vietā. Lieliska izvēle ir maza rīta rosme. Piemēram, apņemties ik rītu uztaisīt kādas 15 vēdera preses, 15 pietupienus. Jāsāk pamazām," iedvesmo Kubasova.

Pēdējais, kas iederas veselīgajā plānā bikini auguma iegūšanai, ir ūdens lietošana uzturā. "Kā minimums dienā jāizdzer divi litri ūdens. Tas palīdzēs izvadīt pa ziemu uzkrātos toksīnus un šķelt taukus.

Kad cenšos nomest svaru, dienā izdzeru 4 litrus ūdens. Ja pliks ūdens šķiet bezgaršīgs, tam var pievienot veselīgas piedevas. Ziemā labi garšo ūdens ar ingveru un citronu, bet vasarā svaigam ūdenim var pievienot sagrieztas gurķu vai zemeņu šķēles, dažādas ogas. Garšīgi un aromātiski," iesaka Kubasova.

Lai vēl vairāk iedvesmotu meitenes veselīgam dzīvesveidam, Kubasova izsludina pieteikšanos  konkursam Miss Bikini Latvia 2015. Konkursā var piedalīties sievietes vecumā no 18 līdz 26 gadiem, augumā virs 170 cm.

Lai kvalificētos konkursam, dalībniecei jābūt atbilstošai "mis" kategorijai - neprecētai un bez bērniem. Konkursa uzvarētāja iegūs iespēju doties pilnīgi apmaksātā braucienā uz konkursu Ķīnā šī gada septembrī, kur cīnīsies par vērtīgām naudas balvām.

Jaunietes tiek aicinātas sūtīt īsu informāciju par sevi, kā arī 2-3 fotogrāfijas uz e-pastu info@missbikini.lv. Dalība konkursā ir bez maksas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!