Foto: LETA

34 gadus vecā Gunta Baško-Melnbārde (attēlā) ir viena no visu laiku labākajām Latvijas basketbolistēm – viņa ir laimīgi precējusies, bet atzīst, ka sieviešu basketbolā ir daudz lesbiešu.

Uz Playboy žurnālista jautājumu, vai tā ir taisnība, ka sieviešu basketbolā ir ļoti daudz lesbiešu, Baško atbild apstiprinoši un ar cenšas rast tam kādu skaidrojumu.

"Es nezinu. Varbūt nav varējušas atrast labu vīrieti, varbūt nav veicies attiecībās. Zinu gadījumu - meitene bija kopā ar puisi, kurš salauza viņas sirdi, un viņa saprata, ka vīrieši nerullē. Un tad jau paliek tikai meitenes.

Tāpat ir tā, ka mēs komandās ļoti daudz laika pavadām kopā, un acīmredzot tur kaut kā tas notiek. Sīkāk nemācēšu paskaidrot," stāsta Baško.

2011. gada augustā Gunta apprecējās ar bijušo basketbolistu Kristapu Melnbārdi, un tobrīd šis notikums ir palīdzējis arī viņas karjerai.

"Man [pēc kāzām] bija pacēlums, tas deva pozitīvu lādiņu. Esmu precējusies trīs gadus, un joprojām viss ir ļoti forši," stāsta Gunta.

"Mēs apprecējāmies pēc divu gadu draudzības. Mums vairs nav astoņpadsmit, mēs zinām, ko gribam. Kāpēc kaut kas jāvelk garumā? Bet patiesībā es neuzskatu, ka mums kaut kā ļoti ātri viss notika. Draudzējāmies, bija labi kopā, un apprecējāmies," intervijā neslēpj sportiste.

Runājot par nākotnes plāniem, Gunta uzsver, ka drīzumā beigs profesionālas basketbolistes karjeru, un tad pirmajā vietā būs ģimene.

"Pirmais, ko es gribētu, - vīt ģimenes ligzdu. Pareizāk sakot, ligzda jau ir novīta, tagad vajag tos iemītniekus. Gribu bērnus un ģimeni. Tas ir ļoti svarīgi, man ļoti gribas bērnus, turklāt māsai un brālim tie jau ir. Tas ir primārais. (..)

Pati nāku no lielas ģimenes - mēs esam četri bērni. Domāju, ka vismaz divi [bērni] būtu labi. Dzimums mani neinteresē, galvenais, lai bērni ir veseli," intervijā žurnālam Playboy stāsta Gunta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!