Foto: LETA

Turpinot aizsākto rubriku, kurā populāri latvieši iesaka savas mīļākās receptes, šoreiz pašmāju aktrise un sabiedrības dāma Zane Vaļicka (attēlā) atklāj vasarīgu uzkodu, ko pagatavot uz grila.

"Tā kā man ir ģimene, gatavoju katru dienu. Bērni taču prasa ēst! Vasaras sezonā esmu iecienījusi dažādus ēdienus, kuri pagatavoti uz grila. Godīgi sakot, karstā laikā nemaz nekārojas smaga pārtika un viens no maniem iecienītākajiem ēdieniem ir grilētas bietes," sarunā ar DELFI Izlaidi stāsta Zane.

Lai pagatavotu šo ēdienu, vajadzēs tvaicētas vai vārītas bietes, balzamiko etiķi, sāli, piparus, timiānu, fetaki sieru, kinzu un vienu ķiploka galviņu.

"Tvaicētās bietes parasti iegādājos veikalā - safasētas paciņās, taču tās iespējams arī vārīt mājās. Sākot gatavot, katra biete jāsagriež aptuveni centimetru biezās šķēlēs un jāliek tādā kā dāvanu maisiņā, kurš veidots no folija.

Katram "dāvanu maisiņam" klāt pievienojam saspiestu ķiplociņu, sāli un piparus pēc garšas un vienu timiāna zariņu, bet nobeigumā visu nedaudz apšļakstām ar balzamiko etiķi," gatavošanas gaitu atklāj Vaļicka.

Kā stāsta aktrise, pēc tam folija maisiņus aizver un liek cepties uz grila aptuveni piecas līdz septiņas minūtes - tas atkarīgs no tā, cik karstas ir ogles.

"Kad bietes ir gatavas, noņemam folija "dāvaniņas" no grila, atveram vaļā un liekam uz šķīvja. Bietes, pateicoties balzamiko etiķim, būs patīkami karamelizējušās. Nobeigumā virsū vēl uzlieku fetaki sieru un kinzu. Šis ēdiens ir kā uzkoda. Vislabāk to baudīt kopā ar glāzi baltvīna," padomos dalās Zane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!