Foto: AP/Scanpix
"Trauslā planēta" Zeme drīz vien kļūs nederīgai dzīvei, tāpēc cilvēkiem, ja viņi kā suga vēlas eksistēt arī turpmāk, ar steigu daudz aktīvāk vajadzētu apgūt kosmosu, lai varētu pārvākties uz citām planētām.

Kā vēsta televīzijas kanāls CBS, šādu pareģojumu izteicis slavenais fiziķis Stīvens Hokings (attēlā), kuram bija sarīkota ekskursija uz Losandželosas Cedars-Sinai medicīnas centra cilmes šūnu laboratoriju.

Pēc 71 gadus vecā kosmologa domām, Zemes iedzīvotāji nenodzīvot pat nākamos tūkstoš gadus, ja vien "nepametīs mūsu trausās planētas robežas".

"Ja mēs sapratīsim, kā darbojas Visums, mēs to varēsim arī kontrolēt," izteicās fiziķis. "Skatieties augšā - uz zvaigznēm, neskatieties sev zem kājām! Esiet zinātkāri! Lai cik sarežģīta šķistu dzīve, vienmēr ir kāda joma, kurā varat gūt panākumus."

Šī gan nav pirmā reize, kad Hokings brīdina Zemes iedzīvotājus par draudošajām briesmām, bet iepriekš viņš nebija saucis konkrētu laiku. Tagad fiziķis izteicies, ka mūsu suga no katastrofas varētu izvairīties tuvāko divu gadsimtu laikā, ja vien sameklētu sev citu mājvietu vai pat vairākas.

Hokings uzskata, ka cilvēces ģenētiskais kods iekļauj "egoistiskus un agresīvus instinktus", kas cilvēkiem palīdzējuši izdzīvot agrākos laikos, taču tagad situācija pasaulē ir kardināli mainījusies.

Kas attiecas uz citplanētiešiem, Hokings ir pārliecināts, ka tādi pastāv, bet šaubās, vai viņu kontakts ar Zemes iedzīvotājiem varētu notikt mierīgā ceļā.

"Ja citplanētieši kādreiz mūs apciemos, domāju, ka iznākums būtu apmēram tāds pats, kā tad, kad Kristofors Kolumbs pirmo reizi izsēdās Amerikas krastos. Šis gadījums ļoti slikti beidzās Amerikas pamatiedzīvotājiem," izteicies Hokings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!