Foto: LETA
Nokūstot sniega segai, atkal visā tās krāšņumā atklājusies ierasti skumjā situācija uz Latvijas ceļiem, kas iemantojusi teju kulta statusu kā viena no neapkarojamākajām valsts problēmām. Savs viedoklis par bedrēm, kas klāj lielāko daļu mūsu ceļu, ir arī pazīstamajai aktrisei Zanei Vaļickai (attēlā).

"Bēdīgo situāciju uz mūsu valsts ceļiem, kurus gadiem rotā pastāvīgas bedres, protams, vērtēju negatīvi. Tās ikdienā nākas izbaudīt tāpat kā ikvienam citam autovadītājam, kas pārvietojas pa mūsu valsti.

Tā kā pati esmu apdomīga braucēja, līdz šim, par laimi, gan vēl nav gadījies bedru dēļ piedzīvot satiksmes negadījumu vai kādu citu ķibeli, piemēram, uz ceļa pārsitot riepu, tomēr apgrūtinātā braukšana ir jūtama, un reizēm var arī sadusmot," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Vaļicka.

Aktrise piebilst, ka par šādām nebūšanām ikdienā gan jācenšas nekreņķēties.

"Sliktā ceļu stāvokļa iemesls, manuprāt, ir cilvēku nevēlēšanās vai nemākulība kārtīgi izpildīt tiem uzticēto darbu, un vienīgais atrisinājums ierastajai bedru pielāpīšanai būtu to cilvēku nomaiņa, kuri savus pienākumus tā arī nav spējīgi veikt gadu no gada.

Protams, izdzirdot sev veltītu kritiku, atbildīgās instances atkal teiks, ka ceļu uzturēšanai trūkst resursu, bet kādam jau šī problēma beidzot ir jāatrisina, citādi ikreiz, nokūstot sniegam, atklājas viens un tas pats skats," savu sašutumu par ceļu apsaimniekotāju cīņu ar vējdzirnavām pauž aktrise.

Tāpat Vaļicka saskata arī zināmas paralēles ne tikai cīniņā ar bedrēm, bet arī ar pirmo sniegu, kas gadu no gada mūsu valsti apciemo ar teju stihisku spēku.

"Uz mūsu valsts ceļiem jau nav vien problēmas ar bedrēm. Arī katru gadu, uzsniegot pirmajam sniegam, sastopamies ar force majeure situāciju, ar ko nekādi netiekam galā.

Atrisinājumu šīm ikgadējām likstām gan pagaidām nesaskatu. Varu vien piebilst, ka saviem bērniem noteikti ieaudzināšu darba tikumu, lai uzticētie pienākumi tiktu godam paveikti," savu nostāju strikti pauž Vaļicka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!