Foto: LETA

Piektdienas, 27. jūlija, naktī Rīgā, 11. novembra krastmalā pulcējās tūkstošiem cilvēku, lai baudītu Krievijas aktuālāko popmūzikas zvaigžņu uzstāšanos festivāla Jaunais vilnis 2012 nakts diskotēkā.

Visas nakts garumā diskotēkas apmeklētājiem un lielai daļai rīdzinieku bija iespēja baudīt deju hitus Krievijas šovbiznesa zvaigžņu izpildījumā – uz skatuves kāpa Ani Loraka, Irina Dubcova, Džamala, grupa A studio, Dima Bilans un Jūlija Volkova, Vera Brežņeva, Ivans Dorns, Timurs Rodrigezs un daudzi citi populāri mākslinieki.

Diskotēkā uzstājās ne tikai Krievijas zvaigznes, bet arī Latvijas dziedātāja Samanta Tīna, kura nesen ar panākumiem piedalījās Baltkrievijā notiekošajā konkursā Slāvu bazārs, un grupa PeR, kuri kopš savas dalības Jaunajā vilnī iemantojuši visnotaļ lielu atbalstītāju pulku Krievijas mūzikas biznesa lauciņā.

Sākotnējās policijas aplēses liecina, ka Jaunā viļņa nakts diskotēku apmeklējuši aptuveni 15 000 cilvēku, nakī savus sekotājus tviterī informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

DELFI Izklaide atgādina, ka Jaunā viļņa ietvaros notikusī nakts diskotēka 11. novembra krastmalā kļuva par vienu no sabiedrībā apspriestākajiem festivāla notikumiem.

Šī jautājuma risināšanā kaismīgi iesaistījās arī politiķi – kultūras ministre pauda viedokli, ka krastmalā ir jānotiek tikai valstiski nozīmīgiem pasākumiem, kuri stiprina nacionālo identitāti, Rīgas mērs norādīja, ka krastmala nav "īpaši sakrāla vieta", bet biedrība Demokrātiskie patrioti pat vērsās tiesā, lai apstrīdētu domes atļauju rīkot Jaunā viļņa diskotēku 11. novembra krastmalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!