Foto: DELFI

Ceturtdien, 26. jūlijā, Dzintaru koncertzālē tika atjaunota viena no festivāla Jaunais vilnis tradīcijām – pēc gada pauzes festivāla ietvaros atkal norisinājās rokkoncerts, kurā uz skatuves kāpa krietns pulciņš Krievijas labāko rokgrupu.

Ceturtdienas vakarā Dzintaru koncertzāli piedārdināja tādu mūziķu kā Воскресение, Машина времени, Аквариум, Чайф, Pelageja un Неприкасаемые ģitāru akordi un spēcīgie vokāli, turklāt grupas spēlēja, neizmantojot fonogrammas priekšrocības.

Novērtēt Krievijas roka klasiķu sniegumu bija ieradies arī Eiroparlamenta deputāts, bijušais premjers Ivars Godmanis ar kundzi Ilzi Pētersoni, Rīgas mērs Nils Ušakovs un vicemērs Andris Ameriks, no politiskās dzīves maliņā atgājušais Ainārs Šlesers ar sievu un citi tautā iemīļoti politiķi.

Rīgas mērs koncerta laikā savās emocijās dalījās arī ar Twitter sekotājiem. "Grebenščikovs Jaunajā vilnī. Tikai viņa dziesmu dēļ var aizvērt acis uz visām fonogrammām un dziedājošiem (sic!) pensionāriem," sajūsmināts Аквариум uzstāšanās laikā vīteroja Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!