Foto: DELFI

Ceturtdienas, 5. jūlija, pēcpusdienā tirdzniecības kompleksā Spice tika atklāta bezmaksas skrituļslidošanas skola bērniem. Atklāšanas pasākumā piedalījās un skrituļpriekus iemēģināja arī sabiedrībā pazīstamas māmiņas ar bērniem.

Skrituļpriekiem ļāvās arī populārā dziedātāja LieneCandy ar dēliņu Sebastianu Matiasu jeb vienkārši Sebīti (abi attēlā). Dziedātājas dēls sporta laukumā demonstrēja čempiona cienīgu aktivitāti, un viņa priekiem netraucēja pat pamatīgs kritiens. Skrituļpriekus, tiesa, ne tik ekstrēmā līmenī, izmēģināja arī modes dāma Zane Vaļicka ar bērniem.

Savus bērnus atbalstīja, paši gan uz skrituļslidām nekāpjot, arī mūziķa Māra Mihelsona draudzene Santa Bindemane un sporta žurnālists Lauris Lizbovskis.

Pasākumu vadīja TV seja un sociālā portāla babyroom.lv aktīviste Anna Rozīte, kura skrituļošanu pieņēmusi kā savu šīs vasaras lielo izaicinājumu. "Es pati izlēmu, ka man dzīvē vajag vairāk izaicinājumu un jāpiepilda sen lolots sapnis - jāiemācās droši braukt ar skrituļslidām. Katru vasaru pāris reizes dodos uz Mežaparku, lai ar īrētām slidām mācītos skrituļot.

Tomēr ar tik retu praksi acīmredzot ir par maz, tāpēc uz slidām jūtos nedroši. Šī iemesla dēļ piekritu mēneša laikā ar trenera Andra Kraujas palīdzību iemācīties skrituļot kā minimums labi. Redzēs, kas no tā iznāks," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Rozīte.

Ar skrituļslidošanas burvību viņa nolēmusi iepazīstināt arī citus, īpaši mazākos sportistus, kuri var trenēties kopā ar vecākiem, tāpēc aktivitāti atbalsta arī babyroom.lv.

Skrituļslidošanas skoliņa visu jūliju ceturtdienās no 18.00 līdz 20.00 un sestdienās no 12.00 līdz 15.00 darbosies tirdzniecības kompleksa Spice autostāvvietā. Tajā varēs apgūt vai uzlabot skrituļslidošanas prasmes pirms Spice skrituļslidošanas maratona, kas notiks 5. augustā.

Rozīte un babyroom.lv aicina piedalīties arī stāstu konkursā par bērnu un vecāku aktīvām izklaidēm, iedvesmojošākā stāsta autoram solot iespēju bez maksas piedalīties maratonā. Konkursa noteikumi atrodami babyroom.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!