Foto: DELFI

Pazīstamā aktrise Zane Vaļicka (attēlā) ir liela kino cienītāja un labprāt skatās kā vecās krievu komēdijas un latviešu klasiku, tā franču filmas un Holivudas grāvējus, bet ir kāda filma, kuru viņa gatava skatīties jebkurā laikā.

"Man patīk vecās krievu komēdijas, no kurām īpaši mīļas man ir Briljanta roka un Operācija I un citi Šurika piedzīvojumi. Tāpat man ļoti patīk vecais latviešu kino. Emīla nedarbus ik gadu uz Jāņiem skatāmies atkal un atkal," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Vaļicka.

Viņa ir laba franču kino mīļotāja, un par vienu no savām visu laiku mīļākajām filmām sauc kino stāstu Amēlija ar Odriju Totū galvenajā lomā.

"Skatos šo filmu, kad vien gribas kaut ko paskatīties, bet īsti nezinu, ko. Man patīk tās franču šarms, protams, galvenā aktrise, un tas, ka tie stāsti ir tik neordināri! Ja Holivuda kaut ko tādu mēģinātu filmēt, domāju, ka viņiem vienas filmas vietā sanāktu vairākas," spriež aktrise, kurai gan nekas neesot pret Holivudas grāvējiem.

Vaļicka vispār esot liela kino cienītāja. "Man gan nesanāk uz kino aiziet tik bieži, kā gribētos, bet tas nenoliedzami ir tā vērts, jo skatīties filmu uz lielā ekrāna noteikti ir daudz lielāks baudījums, nekā uz mazā," uzskata Vaļicka.

Pēdējais, ko viņa baudījusi kinoteātrī, ir drāma 7 dienas un naktis ar Merilinu Monro. "Man ļoti patika šī filma, jo tai bija forša pēcgarša. Filma atstāja labas sajūtas, jo tā mazāk skāra aktrises dzīves traģisko pusi. Viss tika parādīts viegli un skaisti - tā ir laba filma, ko paskatīties kopā ar draudzenēm," iesaka Vaļicka.

Aktrise atklāj, ka ļoti vīlusies vienā no pēdējā laika kino grāvējiem. "Noskatījos daudzu apjūsmoto filmu Meitene ar pūķa tetovējumu amerikāņu versijā. Stāsts, protams, ir šausmīgs, un atstāj iespaidu - ir jābūt pilnīgi bezjūtīgam, lai tas neaizskartu sirdi. Taču pati filma nebija nekas īpašs," populārajā dižpārdoklī ir vīlusies aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!