Foto: Reuters/Scanpix
"Holivudā kokaīns tiek iekļauts filmu budžetu izdevumu sadaļā. Tas ir kā skaidra nauda, saprotiet? Savulaik to piegādāja filmēšanas laukumos, jo pilnīgi visi ar to bija aizrāvušies. Tā bija daļa no kontrakta – kokteiļa vietā tev deva "celiņu"," izteicies populārais amerikāņu aktieris Deniss Kveids (attēlā).

Aktieris savas atmiņas par kokaīna atkarību stāstījis iknedēļas žurnāla Newsweek rubrikā "Mana galvenā kļūda", kurā populāri šovbiznesa cilvēki izsakās par savām vājībām. Lai gan viņa atzīšanās izraisījusi plašu ažiotāžu, īpašs pārsteigums gan tas nav, jo aktieris pateicis vien to, ko "visi jau tāpat zina".

"Kokaīns jau prasījis vairākus upurus Holivudā - starp pazīstamākajiem minami Kriss Fārlijs un Džons Beluši. Kokaīnu vienmēr lietojušas gan kinozvaigznes, gan zvaigznītes, tādas kā Lindsija Lohana, piemēram. Kokaīns ietekmējis arī vairāku klasisku filmu rašanos - no Easy Rider līdz Traffic un Scarface.

 Es ilgstoši izlikos, ka ar mani viss ir kārtībā, bet mana dzīve bija pilnīgs murgs. Kad astoņdesmitajos tika uzņemta filma The Big Easy, ar mani notika pavisam nenormālas lietas. Es gulēju labi ja vienu stundu diennaktī," atcerējies aktieris, kurš tagad ir pārvarējis atkarību, tomēr tās dēļ viņam nācās šķirties no savas otrās sievas - aktrises Megas Raienas.

Astoņdesmitajos gados kokaīns maksāja piecas reizes vairāk par zeltu, taču drīz vien kļuva par "visas Amerikas narkotikām" un vairs netika uzskatīts par elitāru izklaidi.

"Iedomājieties, kas notika Holivudā, kur modi uz balto pulverīti izraisīja kāds Džordžs Jangs - puisis, kurš sapņoja kļūt par otru Bobu Dilanu, bet rezultātā sapinās ar Medelinas narkotiku karteli," situāciju komentējis Dominiks Strītfīlds, grāmatas Kokaīns: neautorizētā biogrāfija autors.

"Nav nekāds noslēpums, ka baltais pulverītis ir maiņas prece no Volstrītas līdz Holivudai. Kokaīna tirgus ir gandrīz 100 miljardus dolāru vērts, un tā dēļ uz narkotiku dīleru sagrautās ASV un Meksikas robežas izvērsies īsts karš. Bet tas vairs nav nekāds kino," uzsver žurnālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!