Foto: Publicitātes foto

Vidzemes slimnīcā šogad pirmais piedzimis puika. Jau 3. janvārī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks sveica pirmo 2016. gadā dzimušo valmierieti un viņa ģimeni. Puisēns valmieriešu Maijas Ozolas un Arta Liberta ģimenē pasaulē nāca 1. janvārī, un vecāki bērnam ir devuši vārdu Tomass. Jaundzimušais ģimenē ir otrais bērns. Par brālīti priecājas arī divus ar pus gadus vecā māsa Elīza.

Domes priekšsēdētājs pirmajam 2016. gada valmierietim dāvināja unikālu, īpaši šim notikumam zeltkaļa Mārtiņa Mikāna darinātu sudraba karotīti ar zeltījumu, Valmieras ģerboni un tīģeracs akmeni – aizsardzībai, veiksmei un labklājībai. Karotīti rotā gravējums "2016.gada pirmais valmierietis".

Foto: Publicitātes foto

Pilsētas mērs mazajam puisēnam uzvilka arī īpašu rokdarbnieces Tijas Frīdenbergas adītu cepurīti Valmieras karoga krāsās, ar ieadītu pilsētas nosaukumu. Šādas cepurītes (meitenēm – dzeltenas, puikām – zilas) arī 2016. gadā tiks dāvinātas ikvienam Valmieras Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētajam jaundzimušajam, portālu Cālis.lv Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

"Katrs jaundzimušais valmierietis un katra jaunā gada pirmais mazulis ir īpaši svarīgs brīdis ne tikai ģimenei, bet arī pilsētai," apsveicot jauno ģimeni, apliecināja Baiks, novēlot, lai vecākiem veicas audzināšanā, lai daudz laimes, mīlestības un veselības un lai mazais valmierietis aug ražens savas pilsētas un valsts patriots.

Aizvadītajā gadā Vidzemes slimnīcā Valmierā pasaulē nākuši 1107 jaundzimušie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!