Foto: LETA
Maksa par braucienu taksometros būs jānorāda arī auto salonā uz priekšējā paneļa, otrdien, 18. decembrī, nolēma Ministru kabinets.

Satiksmes ministrijas sagatavotais normatīvs paredz, ka, nolīgstot taksometru, pirms brauciena uzsākšanas pasažieris ar pārvadātāju vienojas par tarifu, kas tiks piemērots braukšanas maksas aprēķinā, savukārt autovadītājam ir pienākums pirms brauciena informēt pasažieri par aprēķinā piemērotajiem tarifiem.

Papildus tam, tiek noteiktas prasības par tarifu norādi uz transportlīdzekļa virsbūves un salonā, kas stāsies spēkā no 2019. gada 1. marta.

Ministrija secinājusi, ka situācijās, kad tiek noteikta nesamērīga maksa par braucienu, galvenā problēma ir informācijas trūkums taksometru izmantotājiem, tādēļ piedāvāts risinājums veikt papildu informācijas izvietojumu transportlīdzekļa salonā uz priekšējā paneļa. Tas ļaus pasažierim iepazīties ar braukšanas maksas aprēķinā piemērotajām maksām (tarifiem) pirms brauciena.

Savukārt, ja pārvadātājs ir noteicis vairākus tarifus, kurus piemēro atkarībā no paredzētā brauciena, transportlīdzekļa salonā tiks izvietota informācija par visiem tarifiem, kas var tikt piemēroti braukšanas maksas aprēķinā.

Lai uzlabotu pasažieru informēšanu par braukšanas maksas aprēķinā lietotajiem tarifiem, paredzēts, ka informācijas, kas izvietota uz transportlīdzekļa virsbūves, burtu un ciparu augstums nevar būt mazāks par 40 milimetriem, kā arī tai jābūt ar transportlīdzekļa pamatkrāsu kontrastējošā krāsā.

Vienlaikus projekts paredz pagarināt prasību par CO2 izmešu un dzinēja tilpumu ierobežojumu ieviešanu līdz 2020. gada 1. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!