Foto: F64
Konkurences padome (KP) atļāvusi apvienošanos, ar kuru SIA "Narvesen Baltija" un SIA "Preses serviss" īpašnieks "Reitan Convenience" iegūst izšķirošu ietekmi pār UAB "Keturi kambariai", kurai pieder SIA "Coffee Inn" kafejnīcas.

KP nekonstatēja iespējamu kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu, portālu "Delfi" informēja KP Komunikācijas nodaļas komunikācijas speciāliste Zane Gorškova.

"Reitan convenience" Latvijā ir izšķiroša ietekme pār "Narvesen Baltija", kas darbojas mazumtirdzniecības kioskos un citos nelielos veikalos, un netieša ietekme pār "Preses serviss", kura nodarbojas ar preses izdevumu vairumtirdzniecību. Savukārt "Keturi kambariai" piederošā "Coffee Inn" veic darbību ātrās apkalpošanas kafejnīcu un restorānu tirgū Rīgas pilsētas teritorijā.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā nemazināsies konkurence un neradīsies un nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kur darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

"Delfi" jau ziņoja, ka oktobra sākumā "Reitan Convenience" parakstīja vienošanos par Baltijas kafejnīcu ķēdes "Caffeine Roasters" iegādi, kas ietver 60 kafejnīcas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Kafejnīcu ķēdes iegāde ir daļa no "Reitan Convenience" stratēģijas nostiprināt mazā formāta veikalu līderpozīcijas Eiropas tirgū. Darījums vēl jāapstiprina vietējiem konkurences uzraugiem.

""Caffeine Roasters" ir viens no spēcīgākajiem kafejnīcu zīmoliem Baltijā, kas slavens ar tā kafijas augsto kvalitāti un lielisko servisu. Uzņēmuma kafejnīcas atrodas stratēģiski labākajās vietās lielākajās pilsētās. Mēs plānojam audzēt mūsu biznesu Baltijā un turpmāk meklēsim iespējas, kā paplašināt "Caffeine Roasters" tīklu arī citās valstīs," pastāstīja "Reitan Convenience" izpilddirektors Jūhanness Sangness.

"Caffeine Roasters" 2007. gadā dibināta Viļņā, Lietuvā. Šobrīd tīklā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā darbojas 60 kafejnīcas, kas ''Caffeine Roasters'' padara par lielāko kafejnīcu ķēdi Baltijā.

"Mēs esam gandarīti kļūt par daļu no ''Reitan Convenience'' komandas. Kopīgiem spēkiem mūsu spēcīgo zīmolu varēsim ievest jaunos tirgos. ''Reitan Convenience'' ir profesionāls un stabils ilgtermiņa īpašnieks, kas bijis ļoti sekmīgs citos mazā formāta veikalu segmentos Baltijā," pauda ''Caffeine Roasters'' komunikācijas vadītājs Nids Kiuberis.

"Caffeine Roasters" ir dibināts Lietuvā, Viļņā, 2007.gadā, un patlaban kafejnīcu tīklā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā darbojas 60 kafejnīcas.

"Reitan Conveniece" pieder 531 tirdzniecības vietas, kas pārstāv tādus zīmolus kā "Narvesen Baltija", "R-kiosk" un "Lietuvos Spauda". "Reitan Convenience" pieder 2250 veikali septiņās valstīs, ieskaitot "Narvesen" Norvēģijā, Latvijā un Lietuvā, "7-Eleven" Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā, "Northland" Norvēģijā, "Pressbyran" Zviedrijā, "R-kioski" Somijā un Igaunijā un "Lietuvos Spauda" Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!