Foto: F64
Piena pārstrādes uzņēmums "Preiļu siers" plāno ieguldīt 220 000 eiro ražošanas notekūdeņu priekšattīrīšanas tehnoloģisko iekārtu komplektā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projektu plānots īstenot līdz 2019. gada 30. septembrim, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākuma "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā teikts, ka iekārtu komplekts ir paredzēts piena pārstrādes ražošanas notekūdeņu priekšattīrīšanai, un tas ir jāintegrē esošajā bioloģiskajā notekūdeņu attīrīšanas iekārtu tehnoloģiskajā procesā.

Notekūdeņu priekšattīrīšanas tehnoloģisko iekārtu komplekta iegādei ir izsludināts arī iepirkumu konkurss, kuram pretendenti var pieteikties līdz 2018. gada 27. decembrim.

"Preiļu siers" pērn strādāja ar 59,913 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,7% vairāk nekā 2016. gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 6% – līdz 1,107 miljoniem eiro.

"Preiļu siers" ir reģistrēts 1991. gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 5,146 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!