Foto: LETA
Valdība otrdien lems par 3 836 208,75 eiro uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaides piešķiršanu kokapstrādes uzņēmumam SIA "Rettenmeier Baltic Timber", liecina Ministru kabineta (MK) darba kārtība.

Atbalstāmo investīciju projekta pieteikumu, kura ietvaros paredzēts piemērot atlaidi, Ekonomikas ministrija (EM) saņēmusi pagājušā gada 29. decembrī. Projekta ietvaros paredzēts uzlabot kokmateriālu šķirošanas procesu "Rettenmeier Baltic Timber" ražotnē, teikts MK rīkojuma projektā.

Saskaņā ar MK rīkojuma projektu paredzēts atbalstīt uzņēmuma iesniegto projektu ar sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu attiecināmo izmaksu summu 15 344 835 eiro apmērā un piešķirt tam atbalstāmo investīciju projekta statusu, kā arī noteikt projekta ietvaros piemērojamo uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi 25 % apmērā no sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summas, bet ne vairāk kā 3 836 208,75 eiro.

"Rettenmeier Baltic Timber" reģistrēts 1994. gadā. Pērn uzņēmums apgrozījis 57 723 512 eiro, nopelnot 6 813 984 eiro, liecina "Lursoft" datu bāzē pieejamā informācija. Uzņēmuma kapitāldaļas pilnībā pieder Vācijā reģistrētai kompānijai "Rettenmeier Holding AG".

Likums paredz piemērot UIN atlaidi par investīciju summu, kas pārsniedz 10 miljonus eiro. Ja sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir līdz 50 miljoniem eiro, tad UIN atlaidi var piemērot 25% apmērā, ja sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir no 50 līdz 100 miljoniem eiro, tad 15% apmērā, bet ja sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa pārsniedz 100 miljonus eiro, tad 11,9% apmērā, un, ja MK ir pieņēmis lēmumu par atbalstāmo investīciju projekta atbalstīšanu un Eiropas Komisija ir pieņēmusi lēmumu par atbalstāmo investīciju projekta saderīgumu ar Eiropas Savienības iekšējo tirgu.

Lai uzņēmums iegūtu tiesības piemērot UIN atlaidi, sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem ir jābūt veiktiem, lai izveidotu jaunu uzņēmējdarbības vietu, palielinātu ražošanas vai pakalpojumu jaudu, uzsāktu tādas jaunas produkcijas ražošanu, kādu nodokļa maksātājs iepriekš nav ražojis, vai būtiski mainītu ražošanas procesu.

Lēmumu par atbalstāmā investīciju projekta atbalstu pieņem MK, ņemot vērā EM izveidotās komisijas izvērtējumu par projekta paredzamo ietekmi uz valsts ekonomiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!