Foto: Reuters/Scanpix

Šajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā no 2014. gada līdz 2020. gadam Latvijai atlikuši 1,4 miljardi eiro, liecina Finanšu ministrijas (FM) apkopotie dati.

Līdz šā gada 1. novembrim noslēgti ES fondu investīciju projektu līgumi kopumā par trim miljardiem eiro, kas ir 69% no kopējās ES fondu "aploksnes" jeb 4,4 miljardiem eiro.

Vienlaikus ministrijā atzina, ka 2018. gada oktobrī aktivizējās līgumu slēgšana par ES fondu līdzfinansētiem projektiem – ja septembrī tie bija 22 miljoni eiro, tad oktobrī tie bija 90 miljoni eiro. Ieguldīts tika tādās jomās kā informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, vides aizsardzība, transporta infrastruktūra un izglītība.

FM piebilda, ka investīciju aktivitātes dēļ novērota arī stabila pieaugoša tendence ES līdzfinansējuma maksājumiem par projektos veiktiem izdevumiem – ja septembrī tie bija 45 miljoni eiro, tad oktobrī – 51 miljons eiro, tostarp galvenokārt mazo un vidējo komersantu konkurētspējas, kultūras mantojuma digitalizācijas un nodarbinātības projektos.

Atbalstam investīciju projektu īstenošanai līdz šā gada 1.novembrim izmaksātais ES fondu līdzfinansējums pārsniedz miljardu eiro, kas ir ceturtā daļa no kopējās ES fondu "aploksnes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!