Foto: LETA

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā iesniegts pieteikums atzīt būvmateriālu tirgotāju ''Kesko Senukai Latvia'' par maksātnespējīgu, liecina informācija Maksātnespējas kontroles dienesta mājaslapā. Savukārt ''Kesko Senukai Latvia'' ieskatā "Brīvības centra" tiesā iesniegtais pieteikums par uzņēmuma atzīšanu par maksātnespējīgu ir pilnībā nepamatots.

Maksātnespējas pieteicējs ir nekustamo īpašumu izīrēšanas un pārvaldīšanas uzņēmums SIA "Brīvības centrs".

"Brīvības centra" valdes loceklis Aleksandrs Tralmaks teic, ka "Kesko Senukai Latvia" ir parādā uzņēmumam 56 000 eiro par 2017. gadu. "Runa ir par meliem un krāpšanos par vienu no nomas maksas komponentēm – veikala apgrozījumu. Ir bijušas daudzas sarunas, mūs ir barojuši ar solījumiem, taču nevienu dokumentu par Liepājas veikala apgrozījumu tā arī nav varējuši parādīt. Tā ir jauna, lietuviešiem raksturīga biznesa kultūra Latvijā, tāpēc nācās vērsties tiesā," viņš teic.

Savukārt "Kesko Senukai Latvia" ziņo, ka "Brīvības centra" tiesā iesniegtais pieteikums par uzņēmuma atzīšanu par maksātnespējīgu ir pilnībā nepamatots. "Kesko Senukai Latvia" skaidro, ka "Brīvības centra" pieteikumam nav tiesiskā pamatā, turklāt tas galvenokārt balstās uz nepatiesiem argumentiem un pieņēmumiem, kas nostiprina uzņēmuma pozīciju tajā, ka "Brīvības centrs" un to pārstāvji bez tiesiska pamata vēlas netaisnīgi iedzīvoties uz uzņēmuma rēķina.

Vienlaikus "Kesko Senukai Latvia" norāda, ka uzņēmums veica un turpinās veikt uzņemto līgumsaistību izpildi pret saviem esošiem sadarbības partneriem, piegādātājiem un citiem pakalpojumu sniedzējiem, kā arī turpinās attīstīt "K Senukai" zīmolu Latvijā.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa ''Kesko Senukai Latvia'' maksātnespējas procesa lietu plāno skatīt šogad 20. decembrī, plkst. 14.30.

''Kesko Senukai Latvia'' maksātnespējas procesa administratora pretendente ir Lāsma Veipe.

Jau ziņots, ka "K Senukai" zīmola īpašnieces "Kesko Senukai Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā bija 55,158 miljoni eiro, kas ir par 13,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 29,7% – līdz 4,61 miljonam eiro.

"Kesko" ir tirdzniecības uzņēmumu grupa ar 20 mazumtirdzniecības ķēdēm, piemēram, "K-rauta", "Rautia", "Byggmakker", "Konekesko", "Senukai", "Asko", "Sotka", "Citymarket", "Anttila", "Intersport". "Kesko" grupas uzņēmumi darbojas vairākās valstīs – Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

"Kesko Senukai Latvia" iekļauts "Kesko" grupā, kas Baltijas jūras reģionā aptver vairāk nekā 2000 vienota tīkla veikalu. "Kesko" koncernā ietilpst tādi uzņēmumi kā "Senuku prekybos centras", SIA "Konekesko Latvija", SIA "Daugavkrasts M", SIA "Kesko Real Estate Latvia", SIA "K Prof", SIA "K-rauta", SIA "Mežciems Real Estates", SIA "Polo LS", SIA "TP Real Estate", "Konekesko Oy", "VV-Auto Group Oy", "Konkekesko Lietuva UAB", "Konekesko Eesti AS", SIA "Baltic RED", UAB "Mokilizingas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!