Foto: Publicitātes foto

"Digital Freedom Festival" ietvaros notikušā pasaules vadošā akceleratora "500 Startups" konkursa galvenie uzvarētāji ir Latvijas jaunuzņēmums "Asya", savukārt Nīderlandes akceleratora "Rockstart" konkursā uzvaras laurus plūca "CostPocket" no Igaunijas.

"500 Startups" konkursa uzvarētājs saņems iespēju kvalificēties četru mēnešu intensīvam sēklas stadijas uzņēmumu apmācību kursam un iegūt 150 000 ASV dolāru investīciju.

"500 Startups" akcelerācijas menedžeris Kriss Brauns (Chris Brown): "Esmu sajūsmā, ka, neskatoties uz to, kurā pasaules malā atrodamies, meklējam cilvēkus, kuri ir gatavi mainīt cilvēku dzīves. Es labprāt satikšu šīs komandas pēc gada mūsu programmā."

Latvijas jaunuzņēmums "Asya" ir izstrādājis komunikācijas rīkus, kas palīdz padarīt sarunas ar līdzcilvēkiem apzinātākas, jēgpilnākas un iejūtīgākas, uzlabojot mūsu mijiedarbību vienam ar otru.

Savukārt starptautiskās uzņēmēju, investoru un mentoru apvienības "Rockstart" jaunuzņēmumu konkursa uzvarētājs ir uzņēmums "CostPocket". Tas piedāvā rēķinu reģistrēšanas sistēmu uzņēmumiem – mobilo lietotni ar integrētu mākoņbāzētu grāmatvedības programmatūru, kas palīdz ietaupīt laiku rēķinu savākšanā, digitalizēšanā un atskaišu veidošanā.

Konkursa uzvarētāji iegūs iespēju piedalīties fināla atlases kārtā Eiropas vadošā akceleratora "Rockstart" programmā Nīderlandē, un būs iespēja pretendēt uz 20 000 eiro naudas balvu, 80 000 eiro netiešo finansējumu par biroja telpu īri un mentoru atbalstu, kā arī vairāk nekā 50 dažādu citu atbalsta rīku, kuru kopējā vērtība ir aptuveni 100 000 eiro.

"Rockstart" pārstāvis Runs Teils (Rune Theill): "Es vēlos uzteikt visus jaunuzņēmumus, kas piedalījās, jo visi bija paveikuši milzīgu darbu. Biju ļoti pārsteigts par kvalitāti, kādu konkursos parādīja jaunuzņēmumi."

"EIT Climate-KIC akcelerators startup pitch" konkursā izvērtēja uzņēmumus, kuri ar savu biznesa virzienu izvēlējušies risināt klimata pārmaiņu problēmas, veicinot videi draudzīgu tehnoloģisko risinājumu attīstību. Tajā uzvarēja "inLable" – zinātnē balstīts jaunuzņēmums, kas piedāvā marķēšanas un autentiskuma pārbaudes sistēmu.

Savukārt LU studentu Biznesa inkubatora konkursā uzvarēja Latvijas uzņēmums "Crypto Police", kuri ir izveidojuši krāpšanas identifikācijas protokolu – daudzlīmeņu verificēšanas algoritmu, kas palīdz aizsargāt lietotājus tiešsaistē.

LIAA konkursā izvēlējās trīs jaunuzņēmumus, kuriem tika dota iespēja prezentēt savu uzņēmumu uz "Digital Freedom Festival" lielās skatuves. Tie bija "Lovat", "YoPlayDo"un "Orocon".

"Digital Freedom Festival" ir globāls tehnoloģiju, jaunuzņēmumu, politikas un dzīvesstila festivāls, kurā no 30. novembrim līdz 1. decembrim Rīgā pulcējas tehnoloģiju un jaunuzņēmēji, eksperti, politikas veidotāji, investori, žurnālisti un iedvesmojoši runātāji no visas pasaules, lai meklētu atbildes, kā uzņēmēji, sabiedrība un politikas veidotāji var labāk sadarboties un izmantot tehnoloģiju radītās priekšrocības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!