Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieņēmis lēmumu par SIA "Bebri un partneri" saimnieciskās darbības apturēšanu, liecina paziņojums "Latvijas Vēstnesī".

Lēmumu VID pieņēmis 27. novembrī, liedzot uzņēmumu reorganizēt un mainīt tā dalībniekus. Likums nosaka, ka nodokļu maksātājiem, kuru saimniecisko darbību apturējis VID, aizliegts pildīt maksājumu saistības un veikt darījumus.

VID pieejamā informācija liecina, ka uz 26. novembri "Bebriem un partneriem" bija izveidojies 13 312 eiro nodokļu parāds. No šīs summas 9999 eiro piemērots nodokļu atbalsta pasākums.

1993. gadā dibinātā firma "Bebri un partneri" nodarbojas ar elektroinstrumentu remontu un tirdzniecību. Uzņēmums par savu galveno uzdevumu izvirzījis Latvijas iedzīvotājiem nodrošināt "nepārtrauktu elektroinstrumentu izmantošanu ikdienā, veicot nepieciešamos remonta darbus un apkalpes servisu, iesaistīt izejvielu un materiālu piegādātājus,censties būt labākiem, atzītiem un novērtētiem".

40% uzņēmuma daļu pieder 1940. gadā dzimušajam Aleksandram Runkovskim, 20% daļu 1966. gadā dzimušajam Aleksandram Runkovskim, kurš ieņem arī "Bebri un partneri" valdes priekšsēdētāja amatu. Vēl pa 20% pieder Aināram Audrupam un Ilmāram Bulam.

"Bebri un partneri" nav iesnieguši pārskatu par 2017. gadu. Taču 2016. gadā uzņēmums apgrozīja 3194 eiro, ciešot 12 709 eiro zaudējumus. Uzņēmumā strādāja trīs cilvēki.

Pēdējo reizi "Bebri un partneri" ar peļņu strādāja 2006. gadā, kad apgrozīja 84 753 latus (120 593) eiro), nopelnot 422 latus (600 eiro).

Šā gada janvārī apstiprinātajā uzņēmuma vadības ziņojumā par 2016. gadu lasāms, ka uzņēmuma ekonomiku negatīvi ietekmē tādi faktori kā apgrozāmo līdzekļu nepietiekamība, ievērojams kreditoru parāds, konkurentu skaits, kas neļauj celt cenas, kā arī nemitīgi ieviesto elektroinstrumentu klāsts.

"Turpmākā saimnieciskā procesa attīstība prasa mainīt mārketinga bāzi, galvenokārt paplašinot piedāvājumu un racionāli izmantojot materiālos resursus. Turklāt uzņēmuma vadība pastāvīgi kontrolē investīciju efektivitāti, kas vērsta kā uz biznesa materiālās bāzes nostiprināšanu, tā arī darbinieku profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanu. Šajā sakarā lielas cerības uzņēmuma vadība saista ar aktivitātēm jauna piedāvājuma tehnisko palīglīdzekļu piegādes organizēšanā," rakstīts vadības ziņojumā.

"Bebru un partneru" priekšsēdētājs Runkovskis vadības ziņojuma noslēgumā rakstīja, ka uzņēmums savas darbības uzlabošanai plāno samazināt saimnieciskās darbības izmaksas, palielināt sniegto pakalpojumu efektivitāti, samazināt kredīta risku, meklēt jaunus un izdevīgus izejvielu un materiālu piegādātājus, kā arī apzināt konkurentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!