Foto: Reuters/Scanpix

Lietuvas Civilās aviācijas administrācija (CAA) trešdien nolēmusi apturēt finansiālu grūtību māktās čārterreisu lidsabiedrības "Small Planet Airlines" darbības licenci.

Licence apturēta no ceturtdienas.

Kā norādījusi CAA, lidsabiedrības reisu lielāko pasūtītāju - tūrisma operatoru "Novaturas" un "Tez Tour" - organizētie ceļojumi notiks, kā paredzēts, bet reisus nodrošinās cits aviopārvadātājs.

"Tez Tour" paziņojis, ka no ceturtdienas tā klienti varēs lidot ar čārterreisu aviokompānijas "GetJet Airlines" lidmašīnām. Ar jauno partneri jau parakstīts sadarbības līgums. Tā pati kompānija pārvadās arī tūroperatora "Novaturas" klientus.

"Mēs bijām paredzējuši plānu "B", ja lidsabiedrība nespētu pildīt līgumā paredzētās saistības. (..) Tuvākie plānotie lidojumi notiks ar "GetJet Airlines" lidmašīnām," pastāstījis "Novaturas" ģenerāldirektors Lins Aldonis.

Kā, atsaucoties uz "Small Planet Airlines" mārketinga direktoru Simonu Bartku, vēsta portāls "15min.lt", Viļņas apgabaltiesa trešdien nolēmusi neapmierināt "Small Planet Airlines" prasību par restrukturizācijas lietas izvirzīšanu.

"Small Planet Airlines" šonedēļ paziņoja, ka pagājušajā nedēļā parakstīts nodomu protokols par papildu investīcijām tās apgrozāmajos līdzekļos, kas stiprinātu uzņēmuma iespējas turpināt strādāt ar peļņu.

Taču, kā ziņu aģentūrai BNS otrdien sacīja CAA direktors Joris Gintils, lidsabiedrība nav pierādījusi apgalvojumu, ka tā atradusi iespējamu investoru, kas varētu palīdzēt uzlabot tās situāciju.

Pirmdien "Small Planet Airlines" iesniedza Civilās aviācijas administrācijai savu restrukturizācijas plānu, finanšu informāciju un prognozes.

"Small Planet Airlines" grupā ir aviokompānijas Lietuvā, Polijā, Vācijā un Kambodžā.

Pagājušajā gadā "Small Planet Airlines" grupa strādāja ar 5,1 miljonu eiro peļņu pretstatā 3,8 miljonu eiro zaudējumiem 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!