Foto: Imago/Scanpix/LETA

Finansiālu grūtību māktā Lietuvas čārterreisu lidsabiedrība "Small Planet Airlines" nav pierādījusi apgalvojumu, ka atradusi iespējamu investoru, kas varētu palīdzēt uzlabot tās situāciju, ziņu aģentūrai BNS otrdien sacījis Civilās aviācijas administrācijas (CAA) direktors Joris Gintils.

Kā ziņots, aviokompānija paziņojusi, ka pagājušajā nedēļā parakstīts nodomu protokols par papildu investīcijām tās apgrozāmajos līdzekļos, kas stiprinātu uzņēmuma iespējas turpināt strādāt ar peļņu. Potenciālo investoru tā pagaidām atteikusies nosaukt.

Pirmdien "Small Planet Airlines" iesniedza Civilās aviācijas administrācijai savu restrukturizācijas plānu, finanšu informāciju un prognozes.

"Kas ir šis investors, tas ir noslēpums, bet varu izpaust, ka no tā, ko viņi iesnieguši, mēs neredzam, ka šim investoram būtu reāli un ar pierādījumiem apliecināti nodomi investēt. Iespējams, ka ir vēlmes, bet investora šobrīd nav," norādījis Gintils.

Viņš piebildis, ka nevar pateikt, no kādas valsts ir minētais investors, bet runa ir par juridiskajām personām.

CAA licencēšanas komisija otrdien apsprieda "Small Planet Airlines" situāciju, bet lēmumu nepieņēma un gatavojas to darīt trešdien.

Jau ziņots, ka finansiālo grūtību dēļ "Small Planet Airlines" veic restrukturizāciju grupas kompānijās Lietuvā, Polijā un Vācijā, samazinot lidmašīnu floti un atlaižot darbiniekus.

Viļņas apgabaltiesa trešdien paziņos, vai ierosināt "Small Planet Airlines" restrukturizācijas lietu.

"Small Planet Airlines" grupā ir aviokompānijas Lietuvā, Polijā, Vācijā un Kambodžā.

Pagājušajā gadā "Small Planet Airlines" grupa strādāja ar 5,1 miljonu eiro peļņu pretstatā 3,8 miljonu eiro zaudējumiem 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!