Foto: Publicitātes foto

"Rimi Baltic" grupa noslēgusi līgumu ar "YIT Kausta", kas renovēs un paplašinās uzņēmuma noliktavu telpas, kā arī trīskārt paplašinās Augusta Deglava ielas loģistikas centru. Tāpat uzņēmuma 75 miljonus eiro lielajā investīciju plānā ietilpst dažādu inženiertehnisko risinājumu uzlabošana, lai tādējādi uzņēmums kļūtu efektīvāks un videi draudzīgāks, portālu "Delfi" informēja "Rimi Latvia" pārstāve Dace Preisa.

Realizējot loģistikas centra projektu, Rimi noliktavu telpas Augusta Deglava ielā kļūs trīs reizes plašākas, kopumā sasniedzot 84 000 kvadrātmetru, tādējādi kļūstot par centrālo loģistikas punktu "Rimi" veikalu tīklam visās Baltijas valstīs, pastāstīja Preisa.

No Augusta Deglava ielas noliktavas tiks veikta preču komplektēšana Latvijas veikaliem, kā arī centrāli iepirkto preču komplektēšana Igaunijas un Lietuvas veikaliem. Šā gada septembrī "Rimi" pārcēla loģistikas operācijas uz pagaidu telpām Ķekavā.

Būvniecības darbus plānots uzsākt šogad, lai noliktava pilnvērtīgu darbu varētu uzsākt 2020. gada otrajā pusē.

"Jaunais loģistikas centrs ir ļoti būtisks posms uzņēmuma tālākajā attīstībā. Tas ļaus mums ne tikai efektivizēt esošos procesus uzņēmumā, bet padarīt ikdienas risinājumus videi draudzīgākus, kas ir viena no mūsu uzņēmuma prioritātēm. Tas būs gan "Rimi Baltic" līdz šim vērienīgākais projekts, gan nozīmīgs ieguldījums reģiona tautsaimniecības attīstībā," komentēja "Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Preisa pastāstīja, ka loģistikas centralizēšana Augusta Deglava ielā ļaus ietaupīt ap 500 tūkstošiem litru degvielas gadā, tādējādi saudzējot vidi.

Jau vēstīts, ka "Rimi Latvia" apgrozījums pērn bija 870,429 miljoni eiro, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2016. gadā, bet tā peļņa palielinājās par 27,3%, sasniedzot 40,847 miljonus eiro.

"Rimi Latvia" dibināta 1992. gadā, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Group" piederošais "Rimi Baltic".

Šobrīd "Rimi Latvia" tīklā ir 123 piecu formātu veikali: 32 "Rimi Hyper", 29 "Rimi Super", 32 "Rimi Mini", 24 "Supernetto" un seši "Rimi Express". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!